16o

Участь у форумі та обмін досвідом: представники Калуської міської ради відвідали місто-партнер Мену

  • 2024.09.27 14:05
    • Громада
  • 33

Мена… Це горде українське місто на Чернігівщині з неймовірними людьми, патріотизм для яких не пустопорожнє слово, а сутність дій та вчинків.

Для українців Мена відома тим, що стала незламним містом, яке витримало окупацію. https://youtu.be/367KMyxGHrQ?si=HQbieWQ1LvBKYxcp

А для калушан Мена - це місто, з яким віднедавна вибудовуємо партнерство громад. І на запрошення менських друзів керуючий справами Олег Савка та начальниця відділу координації роботи зі старостинськими округами, закупівель та комунікацій Наталія Табачук взяли участь у надзвичайно цікавому форумі, де презентували реалізований проєкт «Цифровий щит Менської громади».

«Цифровий щит» - це насправді досягнення цілей дуже амбітного плану, над яким працювали посадовці муніципалітету, громадська організація «Добрі ініціативи Менщини». Звісно, не обійшлося без фінансової підтримки донорів — «U-LEAD з Європою». «Цифровий щит» - це захист та кібербезпека всіх цифрових мереж, баз даних, реєстрів тощо. Цей позитивний досвід Мени є дуже актуальним і для Калуської громади. 

Принагідно калушани відвідали багато структурних підрозділів та комунальних установ партнерської громади. Слід відзначити, що команді Менської міської ради вдається реалізувати дуже багато проєктів за залучені донорські кошти. А результати надзвичайно помітні та корисні для мешканців Менської громади - територіальний центр, де облаштовано соціальну пральню, перукарню, тренажерний зал; молодіжний простір з унікальним обладнанням (плотер, 3D-принтер, лазер), де молодь з користю проводить час. Наповнені унікальним змістом всі заклади культури - тут діє багато різноманітних студій для дітей та молоді (танцювальні, вокальні, театральні…).

Приємно було нашим калушанам побачити у центральній бібліотеці серію книжок нашого земляка Юрія Іздрика. 

У громаді розгалужена система ЦНАПу. А невдовзі населеними пунктами Меншини буде курсувати ще й мобільний ЦНАП. 

Ще багато цікавинок у Мені побачили посадовці - велике підприємство, яке виготовляє картонну тару, унікальне швейне виробництво, яке організувалось два роки тому і успішно працює, завойовуючи все нові ринки. А чого лише вартує Менський національний зоопарк! Це дуже цінна локація, яку меняни змогли гуртом вберегти впродовж окупації.

Жителі Менської громади по-особливому вшановують своїх Героїв - щодня о 9 годині дружно виходять на вулицю, щоб провести разом хвилину мовчання…

До слова, міський голова Мени Геннадій Примаков на сьогодні захищає Україну в лавах ЗСУ. 

Подяка партнерам з Чернігівщини, секретареві Менської міської ради Юрію Стальниченку за можливість сьогодні бути разом. Партнерство між двома громадами неодмінно буде зміцнюватися.

Меморандум про співпрацю Калуської громади з Менською громадою Чернігівської області підписано на початку серпня цього року.

Інші новини