16o

Засідання штабу з забезпечення сталого проходження опалювального сезону: представники філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА» знову не з’явилися

  • 2024.09.27 14:49
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 41

27 вересня проведено чергове засідання штабу з забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об'єктах життєзабезпечення Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024/2025року. 

Його учасники обговорили хід підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та соціальної сфери до початку опалювального періоду,

Голова штабу, заступник міського голови Богдан Білецький акцентував на тому, що ситуація з підготовки до опалювального сезону філією «Калуська ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА» досі залишається напруженою та невідомою. Забезпечення теплом 143 житлових будинків, 3 000 абонентів, 27 бюджетних установ, тому числі 6 шкіл, 5 садочків, 3 вищих навчальних закладів досі під питанням. Сьогодні знову представники підприємства, які повинні забезпечити місто теплом, на засідання не з’явилися. 

Богдан Білецький повідомив, що для негайного реагування та вжиття заходів щодо недопущення зриву опалюваного сезону, відповідно до рішення засідання міської комісії ТЕБ та НС від 25 вересня, направлено офіційні звернення до Регіонального відділення фонду Держмайна України щодо ймовірного невиконання ТОВ «КОСТАНЗА» умов договору малої приватизації, Президента України, до Віцепрем'єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій України, голови Державного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимого періоду 2024-2025 роки Олексія Кулеби, Служби безпеки України, Ради національної безпеки оборони України, народних депутатів Едуарда Прощука та Олега Марусяка, голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації, до керівника обласного штабу з забезпечення сталого проходження опалювального сезону, керівника філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА», арбітражному керуючому. «Будемо сподіватися, що питання зрушиться з місця», - зазначив Богдан Білецький.

Також на засіданні штабу керівники та представники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, управляючих компаній доповіли про стан підготовки до опалюваного періоду. Завершуються підготовчі роботи.

Загалом, заклади, установи, підприємства до початку опалюваного сезону готові. 

Проте, проблема щодо філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА» досі не вирішена.

Наступне засідання штабу заплановане на п’ятницю, 4 жовтня.

Інші новини