16o

10 закладів освіти взяли участь у військово-спортивному патріотичному змагу

  • 2024.09.27 15:39
    • Громада
    • Освіта
  • 36

У рамках відзначення Дня Захисників та Захисниць, 82-ї річниці створення УПА, на території Меморіального комплексу «Криївка Черемоша» 27 вересня відбувся традиційний військово-спортивний патріотичний змаг.

Змагання присвячені пам’яті почесного громадянина Калуша, очільника станиці Братства вояків УПА, багатолітнього в’язня радянських концтаборів Степана Петраша. На жаль, серце людини-легенди перестало битися весною 2022 року, але світлу пам'ять про Степана Петраша Калуська громада береже та берегтиме завжди. Він навіки залишиться в наших серцях прикладом відваги та честі, як і сотні Героїв, які боролися за волю України та, на жаль, полягли в боях з окупантом.

Міський голова Андрій Найда, вітаючи учасників заходу, зазначив: «Важливо, що змаг формує патріотичну свідомість, яка є необхідною складовою захисту України від будь-яких загроз. Кожна вправа, кожен виклик на цьому заході символізує силу, витривалість та єдність нашої нації перед лицем викликів».

 Цьогоріч участь у змагу взяли 10 команд – 9 – міських та Боднарівського ліцею.

За підсумками випробувань у візитці рою найкращою була команда Калуського ліцею №10, другими – ліцею №3, третіми – ліцею №7.

На смузі перешкод першою стала команда ліцею ім. Дмитра Бахматюка, другими – ліцею №7, третіми – Боднарівського.

У стрільбі з пневматичної гвинтівки перемогу здобули учні ліцею №10, другі – ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Третіми стали старшокласники ліцею №2.

  Найшвидше справилися із неповним розбором і збором автомата та спорядженням магазину -10 ліцей, другими та третіми – ліцеї №№3 та 6 відповідно. 

А переможцем змагу стала команда Калуського ліцею №10, зайнявши І загальнокомандне місце. Другими – команда ліцею ім. Дмитра Бахматюка, третіми – ліцею №3.

Секретар міської ради Віктор Гільтайчук та керуючи справами виконкому Олег Савка вручили переможцям грамоти та пам’ятні сувеніри.

Інші новини