12o

«З вірою в Перемогу!»: військовослужбовець на протезі взяв участь у виставі

  • 2024.07.08 12:03
    • Громада
    • Культура
  • 132

7 липня у Народному домі с. Боднарів з великим успіхом відбулась прем’єра вистави " З вірою в Перемогу!". 

Режисерка дійства, керівниця драматичного колективу НД Надія Пукіш обрала для постановки творчість сучасної української поетеси Наталії Погребняк та інших вітчизняних поетів.

«З вірою в Перемогу!» - це вистава про війну, про Україну, про минуле і сьогодення. Тяглість поколінь, традиції патріотизму, боротьби і нескореності від УСС, УПА до ангелів Небесної Сотні і Героїв нинішньої російсько-української війни. 

- Сьогодні мистецтво не втратило своєї мети - дарувати радість, зміцнювати надію, надихати на боротьбу, - переконана керівниця драматичного колективу НД Надія Пукіш. - Війна лише посилила цю місію. Дякуючи ЗСУ ми не тільки піднімаємо наш дух, але й плекаємо культуру. За наше майбутнє зараз воюють з лютим ворогом наші батьки, брати, чоловіки, сини. За те, щоб були ми, і щоб був наш народ, і була Україна... У виборі теми вистави був і особистий мотив, адже мій чоловік теж перебуває в лавах ЗСУ.

У виставі задіяні 15 самодіяльних акторів. Радо відгукнувся на запрошення долучитися до виступу і військовослужбовець, місцевий мешканець Андрій Бойчук. У грудні він втратив на фронті ногу. На його лікування земляки передавали кошти, зібрані в т. ч. і в ході своєї вистави «Ніч перед Різдвом». І от на прем’єру «З вірою в Перемогу!» Герой вийшов на сцену і навіть танцював уже на протезі.

Репетиції вистави тривали від травня тричі на тиждень, увечері, після роботи. 

В тому, що вистава відбулася, є чимала заслуга меценатів. Зокрема, найбільшу лепту вніс боднарівчанин Володимир Різничук, який профінансував оренду світла.

До речі, актори не лише служили Мельпомені, а й також долучились фінансово до постановки. 

«З вірою в Перемогу!» стала четвертою творчою роботою у скарбничці драматичного колективу. Починали два роки тому з постановки театралізованої Хресної дороги. Потім була «Ніч перед Різдвом». Далі - вистава "Я так ніжно їх кохав" (за мотивами творчості й біографії Тараса Шевченка).

З новою виставою самодіяльні актори з Боднарова готові виступити перед глядачами різних населених пунктів. Наразі, чекають на запрошення. Потім – візьмуть творчу паузу, а вже десь на жовтень планують чергову прем’єру! Що це буде – тримають, наразі, у секреті. Найімовірніше – щось комедійне, життєстверджуюче.

Інші новини