32o

Сьогодні впродовж дня в Калуші команда БФ «Рокада» проводили навчання з керівниками прихистків для ВПО з Калуської громади, Брошнів-Осади, Бурштина, Більшівців, Цвітової та Войнилова

  • 2023.11.28 16:49
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 217

Захід складався з двох частин.

  У першій учасники здобували теоретичні знання та отримували рекомендації щодо управління місцями компактного проживання (МКП). Навчалися особливостям комунікації між благодійними фондами, керівниками та власниками прихистків, а також із представниками влади й активним залученням ВПО. Керівники МКП самі визначали основні проблеми закладів, потреби для комфортного проживання переселенців.

   У другій частині заходу відбувся тренінг СССМ «Ефективний менеджмент як протидія вигоранню та збереження своєї цілісності», який проводили психологи фонду Ірина Смоляр та Андрій Мештанов. Це потрібний тренінг, адже на людей, які працюють з ВПО поставлена велика відповідальність. Також, необхідно підтримувати свій емоційний стан. До слова, психологи команди готові здійснювати виїзди безпосередньо у шелтери, якщо в мешканців є потреба в отриманні психологічної допомоги.

   Представники БФ «Рокада» Іван Ящишин, Галина Чумаченко, Юлія Харун та Наталія Токарська у розмові зазначили, що мета проведення таких заходів глобальна. Адже необхідно напрацьовувати відповідні механізми задля покращення комунікації, чіткого розуміння керівників потреб із якими вони можуть звертатися до фонду. А також - стандарти проживання у прихистках. І як в ідеалі повинна працювати уся система проживання ВПО.

   Поділилися й тим, що надалі вони будуть реалізовувати такі проекти і в інших громадах, де є облаштовані прихистки для ВПО. Та й загалом БФ «Рокада» можуть організовувати тренінги на буд-які теми, які актуальні та важливі для людей. Також невдовзі знову планують завітати в Калуську громаду, щоб до Дня Святого Миколая подарувати діткам ВПО свято з подарунками. А ще дякують команді ПК «Мінерал» за те, що завжди охоче надають приміщення для реалізації таких заходів. Цей день для учасників заходу став доброю нагодою не лише отримати потрібні рекомендації, але й поспілкуватися в приємній атмосфері та обмінятися досвідом.

  Загалом, сьогоднішній захід об’єднав 17 керівників шелтерів, що знаходяться у Калуші, Боднарові, Брошнів-Осаді, Мостищі, Бурштині, Більшівцях та Войнилові, Цвітовій, а також активних ВПО.

  На завершення – кожен із учасників отримав іменний сертифікат про проходження тренінгу. Калуська громада вдячна команді БФ «Рокада» за постійну допомогу та підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Інші новини