23o

Подяка від військових, боротьба зі стихійними сміттєзвалищами і борщівником сосновського. Відбувся традиційний старостат 

  • 2024.06.24 12:42
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 46

21 червня, відбулася традиційна нарада із представниками старостинських округів.

Нарада розпочалась із приємного: з подякою прийшли захисники із військового підрозділу, де служать калушани. Зараз підрозділ несе службу на Донеччині. Калуська міська рада допомогла закупити необхідні дрони. Як подяку від військових отримала прапор із підписами Захисників. Також із зони бойових дій передали тубус для аукціонів. 

Заступниця начальника управління освіти Калуської міської ради Леся Кобзан доповіла, що зараз галузь заступає до формування планів на наступний навчальний рік. Заклади дошкільної освіти у старостинських округах із 17 червня зачинено на ремонт. Тринадцять діток із сіл відвідують садочки у Калуші. 

Начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган повідомила, що 27 червня у Середньому Бабині планують відкрити інтерактивну меморіальну дошку полеглому Герою, уродженцю цього села, Михайлові Слюсару.

Найближчим часом у Пійлівський народний дім приїде комісія із області. Об’єкт подано на обласний конкурс кращих народних домів. Перший етап подолано із позитивними відгуками. У Студінці запрацював місцевий театральний колектив. Працівники культури долучаться до роботи літніх дитячих таборів при церквах. Паралельно на канікулах зорганізують низку цікавих заходів для дітей.

Працюють над ремонтами і поліпшенням умов у Ріп’янському, Боднарівському, облаштуванням приміщень для адміністраторів у Копанківському народних домах.

Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер поінформував, що триває прийом заявок на відпочинок дітей пільгових категорій. Наразі надійшло 102 заяви. Планують придбати путівки у табір «Смерічка». Три десятки дітей готове прийняти польське місто-побратим Кендзєжин-Козлє. 

Вихованці ДЮСШ Калуської міської ради виступлять на міжнародних змаганнях: плавці — на турнірі у Болгарії, легкоатлети — на чемпіонаті України в Луцьку, орієнтувальники — на чемпіонаті Європи у Польщі, борці — на чемпіонаті Європи U-17 у Сербії.

Тринадцять футбольних полів викосили за тиждень працівники КП «Спорт-Арена». Із них десять — у старостинських округах. Руслан Цюпер звернувся до футбольних активістів старостинських округів із Калуша із прозанням не залишати сміття на полях після футбольних матчів.

Працівники КП «Калушавтодор» цього тижня працювали у Тужилові. КП «Міськвітло». Серед іншого, виконували роботи у Бабині-Зарічному і Вістовій.

Управління житлово-комунального господарства звернулося із черговим листом до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області із проханням привести до ладу дорогу у Студінці: вона перебуває у катастрофічному стані. 

У громаді борються зі стихійними сміттєзвалищами. Найбільша проблема — у Мостищі. Звертаємося до мешканців: не треба вивозити і викидати сміття абиде. ТОВ «Еко-Прикарпаття» обслуговує всю територію Калуської громади. Зараз, окрім того, підприємство активно прибирає на кладовищах. До 17-ї години суботи, 22 червня, вони готові вивезти гілля, сміття і з цвинтарів.

Муніципальна інспекція спільно із представниками старостинських округів виявлятиме власників земельних ділянок, де росте борщівник Сосновського. Якщо цей небезпечний бур’ян не буде ліквідовано, на них чекає адміністративна відповідальність. Начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Михайло Костельний повідомив, що борщівник у громаді — розростається, і є майже у кожному старостинському округу. Якщо його не ліквідувати, наступного року ситуація буде значно гіршою.

На нараді також розглянули стан виконання протокольних доручень. Про ситуацію у старостинських округах доповіли старости. 

На час відсутності старости Пійлівського округу Галини Гелеги її обов’язки виконуватиме староста Вістівського округу Василь Хомич. 

Традиційно, має чим похвалитися Студінка: у селі допомагають військовим амуніцією і медикаментами. Спільно із ТОВ «Рідна Земля Агро» планують реконструкцію символічної могили борцям за волю України.

Староста Сівка-Калуського округу Василь Тимчишин, який виконує обов’язки старости Голинського округу, поінформував про процес підготовки нової площі під кладовище у Голині. 

Посприяти у пошуку працівників старост просить релоковане підприємство «Моторімпекс». Підприємство пропонує вигідні умови роботи. Відкрито багато вакансій.

Інші новини