21o

Безпечні простори у освітніх закладах, графік роботи вуличного освітлення, демонтаж пам’ятника у Боднарові.

  • 2024.08.16 15:26
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 57

Відбулася старостинська нарада

Сьогодні, 16 серпня, відбулася традиційна нарада за участі представників старостинських округів.
Заслухали доповіді очільників основних галузевих управлінь Калуської міської ради.
Із 19 серпня під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш працюватиме комісія, що перевірятиме освітні заклади на готовність до нового навчального року. Окремо залучать фахівців, які будуть обстежувати наявність у цих закладах безпечних просторів
— Укриття на перших поверхах, будуть вилучені із бази і переведені у статус безпечних просторів. Експериментальний проєкт зі створення таких просторів доступний для тих громад, які мають 5-й рівень безпечності. І Калуська громада якраз перебуває у цій зоні, — зазначила начальниці управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. —
Ми зараз посилено працюємо із керівниками тих закладів освіти, де були укриття на перших поверхах. У громаді є вісім таких закладів.
Ірина Люклян відзначила основні роботи у закладах освіти громади:
- встановлена модульна котельня у Студінківській гімназії;
- закуплена ШРП, підготовка до становлення модульної котельні у Сівка-Калуській гімназії;
- завершено капітальний ремонт даху у Голинському ліцеї;
- демонтаж старої і встановлення нової теплотраси від котельні до Ріп’янського ліцею;
- встановлення системи очищення води у Копанківській гімназії.
Комунальні служби громади працювали у таких округах:
— Бабин Зарічний і Студінка — заміна світильників вуличного освітлення;
— Голинь — очищення водовідвідних каналів;
— Голинь — косіння трави на могилі Січових Стрільців.
За інформацією заступника начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Богдана Сасника, встановлено графік роботи вуличного освітлення у старостинських округах громади: із 21.15 год. до 00.00 год.
Основні роботи у закладах культури цього тижня:
- ремонтні роботи у Народному домі с. Копанки і оновлення Народного дому у Крипивнику — за грантової підтримки компанії «Гудвеллі Україна»;
- ремонт приміщень для ЦНАПу у Народному домі села Копанки;
- підписано договір із підприємцем про заміну водостічних труб у Народних домах Мостища і Довгого Калуського.
За словами начальниці управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любові Джуган, отримали погодження з області, яке дозволяє демонтувати пам’ятник О.Корякову у Боднарові. Рішення виконкому прийнято наприкінці березня. Рештки — ексгумовані.
Любов Джуган також доповіла про хід підготовки до відзначення у громаді Дня Незалежності. Вона закликала всіх охочих зголоситися на відзначення Дня шахтаря і відвідування традиційного заходу на вул. Гірничорятувальників біля Кропивника: буде організований доїзд.
Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер анонсував низку спортивних заходів у громаді.
Наступного тижня розпочнеться першість області з футболу, де братимуть участь ФК «Гарда» і ФК «Студінка». Старує і чемпіонат Калуського району із футболу сезону 2024-2025 років, куди залучені п’ять команд зі старостинських округів громади.
Фахівці КП «Спорт-Арена» минулого тижня викосили 13 футбольних полів. Із них 10 — у старостинських округах. Окрім того, фахівці комунального підприємства традиційно організовують низку спортивно-оздоровчих заходів для різних категорій населення.
Старости доповіли про стан справ на округах, які вони представляють. Окремо обговорили і виконання протокольних доручень.

Інші новини