13o

Безбар’єрність – вимога часу. ВІДЕО

  • 2023.11.08 22:09
    • Громада
    • Трансляції
    • Відео
  • 273

 Інклюзивність будівель і споруд є невід’ємною ознакою цивілізованості.

  Вимога часу – створення безбар’єрного простору для всіх категорій людей з інвалідністю: з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності та інших маломобільних груп (людей похилого віку, вагітних жінок, батьків з дітьми).

  В управлінні соціального захисту Калуської міської ради перебуває на обліку 180 осіб з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату (з них - 36 діток на візочниках); 345 незрячих гуртуються у Калуській первинній організації УТОС (безпосередньо в Калуській МТГ – 164 особи з інвалідністю по зору).

  В Калуській громаді намагаються якомога повніше врахувати потреби мешканців щодо зручності пересування у вуличному просторі. В місті виконано значний обсяг робіт щодо ремонту та утримання об'єктів благоустрою відповідно до державних будівельних норм, тобто – з обов’язковим врахуванням умов безперешкодного середовища.

  При міській раді функціонує комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

  Більше - у відео.

Інші новини