Усе про шкільне харчування. У Калуші відбувся семінар-навчання із організації харчування у закладах загальної середньої освіти.
Семінар-навчання 17 жовтня приймав Калуський ліцей №3. До заходу долучені керівники закладів загальної середньої освіти, заступники, соціальні педагоги, медичні працівники, шеф-кухарі і підприємці, які готують харчування для освітніх закладів.
Заступниця міського голови Надія Гуш наголосила, що зараз тема є дуже важливою. Адже кількість дітей, які харчуватимуться у шкільних їдальнях безоплатно, зростає. А вимоги до шкільного харчування є дуже ретельними.
Леся Семанчук, начальниця управління держнагляду щодо дотримання санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, представила широку доповідь про здійснення заходів державного нагляду на контролю у сфері санітарного благополуччя населення в умовах воєнного стану.
Головний спеціаліст Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Оксана Ананєвич у доповіді зосередилася на контролі за організацією харчування у закладах загальної середньої освіти Калуської територіальної громади, у відповідності до вимог чинного законодавства.
Доповідь начальниці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавста Калуського міського управління головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ірини Нітух стосувалася організації медичних працівників, які організовують і забезпечують харчування дітей в освітніх закладах.
Присутні отримали всебічну інформацію на актуальну для них тему, проаналізували найбільш поширені порушення в організації шкільного харчування, а також поспілкувалися із доповідачами у форматі «питання-відповіді».