12o

30 юних калушан повернулися з шестиденного відпочинку з Горліце

  • 2024.07.08 14:08
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 119

Подорож до польського міста-побратима Горліце стала для дітей справжньою пригодою, адже вони не лише мали можливість познайомитися з культурою та традиціями Польщі, але й весело провести час. 

У міжнародному таборуванні взяли участь 30 дітей, серед яких переможці всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів – учасники творчих колективів ПК «Мінерал»: ЗВС «Ліра», клубу спортивного танцю «Вікторія», ЗВС «Дует», а також діти полеглих Героїв Калуської громади та Захисників, які зараз на фронті.

Юні калушани відвідали безліч цікавих місць. Побували у місті Ясла на екскурсії в музеї льодяників, плавали в басейні, а також випробували свої кулінарні здібності під час майстер-класу з приготування піци. Пройшлися стежкою здоров’я та піднялися на гору Паркова в місті Криніци. Каталися на кареті містом Струж, розфарбовували гіпсові фігури. Все це та безліч інших розваг діти втілили під час оздоровлення в Горліце. 

А на завершення у міському парку міста-побратима юні калуські таланти подарували нашим польським друзям мистецьку програму, яка нікого не залишила байдужим! 

«Ми щиро вдячні муніципалітету Горліце, бургомістру Рафалу Куклі за гостинність, щирість та незабутні враження для наших дітей! Впевнені, що дружба між нашими містами буде й надалі міцніти та розвиватися! Окрема подяка команді ПК «Мінерал», яка вже 2 рік поспіль докладає максимум зусиль, щоб діти Калуської громади мали можливість яскраво, цікаво та корисно провести літні канікули. Усі ми розуміємо як це важливо, особливо сьогодні», - поділився міський голова Андрій Найда.

Інші новини