18o

У рамках проєкту «Стійкість демократії» у Калуській громаді планують впровадження в освітніх закладах неформальної освіти з демократії

  • 2024.07.05 20:25
    • Громада
    • Освіта
  • 86

Калуська громада бере участь у проєкті, який реалізовує разом із шведським муніципалітетом Векше. Головна тема проєкту – «Стійкість демократії». Його організували International Center for Local Democracy (ICLD).

Саме зараз ми на першому етапі участі та формуємо програму, яка заснована на виявленні спільної проблеми у Калуській та Векшенській громаді – пасивність молоді у прийнятті управлінських рішень. Цей доробок презентуватимемо у вересні для міжнародних партнерів. 

А сьогодні з метою моніторингу нашої роботи у Калуську громаду завітала менторка проєкту ICLD Maria Tuzyk та Копичинецький міський голова Bogdan Kelichavyi. 

- Ми поділилися нашими напрацюваннями і відрадно, що отримали схвальний відгук від менторки, - зазначає міський голова Андрій Найда. - Сподобалась нашим гостям й ідея, яку ми б хотіли втілити в рамках проєкту – впровадження в освітніх закладах неформальної освіти з демократії. Оскільки бачимо в цьому велику необхідність. Адже у результаті проведених досліджень, виявили, що лише орієнтовно 10 % молоді цікавиться суспільно-політичним життям держави та громади зокрема. 

Впровадження вивчення демократії дозволить підростаючому поколінню детальніше вивчати, а головне розуміти демократичний устрій.

- Дякуємо Maria Tuzyk та Богданові Келічавому за візит та слушні поради щодо вдосконалення нашої програми, - акцентував міський голова Андрій Найда. - Сподіваємося, що наша робота в цьому напрямку увінчається позитивним успіхом та в результаті призведе до поліпшення розвитку молодіжної політики в Калуській громаді!

Інші новини