11o

БАРНА ІГОР АДАМОВИЧ - Почесний громадянин міста Калуша

  • 2022.05.27 16:18
    • Громада
    • Спорт
  • 592

Калуська міська рада 26 травня 2022 року згідно з рішенням № 1389 присвоїла БАРНІ Ігорю Адамовичу, Заслуженому тренеру України, Заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України, екс тренеру-викладачу відділення вільної боротьби дитячо-юнацької спортивної школи управління освіти звання ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА МІСТА КАЛУША.

 Високе звання Ігорю Барні присвоєно за вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту Калуської міської територіальної громади, плідну працю з підготовки спортсменів найвищого класу та підняття престижу нашого міста та держави на Міжнародному рівні.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

БАРНИ Ігоря Адамовича

Барна Ігор Адамович народився в 1941 році. Українець.

Освіта повна вища. Стаж педагогічної роботи – 55 років.

Розпочав трудову діяльність у 1959 році. З 1969 року працював тренером-викладачем з вільної та класичної боротьби в ДЮСШ №2 Калуського відділу освіти, згодом в ДЮСШ при Івано-Франківському обласному спортивному комітеті.

З 1996 року працював в Школі вищої спортивної майстерності Івано-Франківської ОДА та продовжував працювати в ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради.

        За роки роботи виявив високий рівень професіоналізму, є одним з кращих тренерів України, член президії тренерської ради федерації вільної боротьби України.

        Барна І.А. зарекомендував себе творчим, ініціативним тренером та керівником збірної команди області. Впроваджує нові досягнення науки в галузі освіти та фізичної культури і спорту, працює у напрямку вдосконалення методики підготовки спортсменів вищих досягнень.

Вихованці тренера-викладача Ігоря Барни гідно захищали честь України на міжнародній арені – виступаючи на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських Іграх.

За роки роботи підготував одного заслуженого майстра спорту України та призера ХХІХ Олімпійських Ігор у Пекіні Василя Федоришина – 10-ти разовий призер чемпіонатів Європи, 5-ти разовий призер чемпіонатів світу, учасник 28 та 30 Олімпійських ігор,   3  майстрів спорту України міжнародного класу (Мотрович Роман, Харів Ірина, Лужний Тарас), 20 майстрів спорту України та 8 членів збірної команди України. 

Вихованець Ігоря Барни Едуард Прощук (Майстер спорту України з вільної боротьби) в даний час є президентом Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області. З 2018 року — віце-президент Асоціації спортивної боротьби України, З 2019 року є Народним депутатом України дев’ятого скликання.

За роки діяльності у сфері фізичної культури і спорту Ігор Адамович зробив особистий внесок у розвиток вільної боротьби на Прикарпатті та Україні, входив до десятки кращих тренерів України. Кращі вихованці продовжують справу тренера в галузі фізичної культури і спорту. 

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту  Ігорю Адамовичу присвоєно: звання заслужений тренер України (1994), почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» (2008), нагороджений знаком «Відмінник освіти України». Указом Президента України Ігорю Адамовичу призначалися державні стипендії.

Нагороджений почесними грамотами: Кабінету Міністрів України, Міністерства спорту та Національного Олімпійського Комітету України, Івано-Франківської обласної державної  адміністрації, Почесними Грамотами виконавчого комітету Калуської міської ради. 

Барна Ігор Адамовим користується авторитетом серед спортивної спільноти України, громадськості міста та області.

Інші новини