8o

На прохання мешканців громади публікуємо порядок отримання земельної ділянки для будівництва гаражу учасниками бойових дій АТО/ООС

  • 2022.07.05 11:36
    • Соціальна сфера
    • Земельні відносини
    • Архітектура
    • Міська рада консультує
  • 678

   Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», зокрема стаття 12 «Пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них», не передбачає пільги на позачергове отримання земельних ділянок для індивідуального гаражного будівництва.

   Водночас статтею 16 цього Закону передбачено для таких громадян першочергове право на вступ до кооперативів по будівництву та експлуатації колективних гаражів. Тому, для учасників АТО/ООС Калуською міською радою відведено земельну ділянку площею 1.6386 га в районі «Загробище» та передано ОГК «АВТО-ПРИКАРПАТТЯ» для колективного гаражного будівництва.
   Таким чином учасники бойових дій (АТО/ООС) можуть звертатись за адресою м.Калуш вул.Грушевського,93 (телефон для довідок 066 203 07 40) з заявою про вступ до гаражного кооперативу ОГК «АВТОПРИКАРПАТТЯ» та отримувати ділянку під будівництво гаражу.
   Окремо зазначаємо, що відповідно до «Положення про взяття на облік громадян пільгових категорій для виділення земельних ділянок під гаражне будівництво без участі в аукціоні», затвердженого рішенням Калуської міської ради від 15.12.2009 року № 1062, громадяни пільгових категорій (в т.ч. учасники бойових дій), можуть отримати земельні ділянки для будівництва індиві-дуальних гаражів. Земельні ділянки надаються забудовникам в порядку надходження черги.
   Для отримання земельної ділянки в порядку надходження черги слід звертатись із заявою на ім’я міського голови про зарахування на облік (чергу) для отримання земельної ділянки для будівництва гаража, додавши до неї наступні документи:
- копію технічного паспорта на автомобіль, який належить на праві приватної власності;
- копію документа, який дає право на отримання пільг;
- копію паспорта (1,2 та 11ст.) та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.

Інші новини