5o

Упродовж двох днів – 28 та 29 грудня у Виставковій залі «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» діяв святковий Артклас «Твори диво»

  • 2022.12.29 16:02
    • Культура
  • 267

За ініціативи та ідеєю представників влади Артклас започатковано для розвитку в молодого покоління творчих здібностей та всебічного розвитку художнього мистецтва. У перший день відбулось його відкриття. Ведучим заходу був в. о. директора «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Олег Відливаний. До привітального слова була запрошена заступниця міського голови Надія Гуш. Вона подякувала художникам за їхню працю, а учасникам Арткласу побажала реалізувати свої творчі вміння за допомогою пензля.

  Після цього до дітей завітала чарівна кольорова «Фарба». Вона гралася з дітками та дарувала їм позитивні емоції. Відтак почалося головне дійство.
 Два дні проводили Артклас знані художники та майстри декоративно-прикладного мистецтва: Орест Костів, Галина Турчик, Вітольд Сеньковський, Ірина Котурбаш, Ольга Чолінська, Ігор Бойкович, Йосип Кравець, Вікторія Гречко, Віктор Конів, працівники Калуської центральної дитячої та юнацької бібліотеки.

  Діти мали змогу займатися різними видами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Вони малювали на склі, займалися виготовленням та розписом ялинкових прикрас, а також вивчали різноманітні художні та технічні прийоми з живопису та малярства. Свої малюнки діти вивісили на імпровізовану ялинку, яка знаходиться у Виставковій залі.

Інші новини