21o

Арт-терапія як засіб зцілення!

  • 2023.09.08 09:14
    • Соціальна сфера
  • 289

Мистецтво - невидимий місток, що поєднує два протилежні світи: світ фантазії та реальності. Часто таємні бажання, підсвідомі почуття та емоції легше викласти у творчості, ніж виразити у словесній формі. Тому останнім часом великої популярності набуває метод лікування за допомогою художньої творчості, або арт-терапія.

   Працівники Дитячої точки СПІЛЬНО, яка діє у Калуському ліцеї № 7 систематично використовують методики у напрямку арт-терапії такі, як: казкотерапія «У світі казок», танцювальна терапія «Україна –це ми!», " Що означає слово "дякую"?", «Наші таланти», музикотерапія «Все буде Україна!"; кавова терапія  «Кавовий живопис як метод запобігання емоційному вигоранню!» для внутрішньо переміщених осіб, громади, батьків мікрорайону, вагітних жінок; образотворча діяльність (створення Дерева Радості з підручних природніх матеріалів, " Місто очима дитини", де вихованці відображали улюблені місця свого міста: олівцями, фломастерами, гуашшю та аквареллю, фарбу наносили пальчиками, ватними паличками, а також використовували оригінальну техніку створення композиції за допомогою пластиліну та салфеток. Діти  виготовляли цікаві дитячі органайзери у вигляді жирафки, куди потім склали всі необхідні для подальшої роботи канцелярські товари: олівці, фломастери, гумки, ручки, ножиці, лінійки, клей, малювали автопортрет, «Слава ЗСУ», «Батько і мати-два сонця гарячих». На заняттях писали листи, малювали своїх батьків, виготовляли рамки для фотографій та «Дім у якому ми живемо».

  Терапія творчістю кожному відвідувачу Дитячої точки відкладеться глибоко у душі і навчає не впадати у відчай на складній життєвій дорозі. Методи арт-терапії згуртовують діток, допомагають створити колектив, де разом вирішують всі проблемні питання, а також навчають не лише чути, а й почути один одного.

  Арт-терапія допомагає зняти психічну напругу і стрес, подолати тривожність і страхи, агресію та імпульсивність, а також гармонізувати внутрішній стан людини в різних вікових періодах.

  Проєкт #СПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини , Partnership for Every Child / Кожній дитині , СОС Дитячі Містечка Україна , ГО "Соціальна Синергія" , Громадська організація "Дніпровська ліга соціальних працівників" , Громадська організація «Всеукраїнська організація "Клас"».

 

Інші новини