19o

Роль малих і середніх підприємств у економічному відновленні громади. У Калуші — актуальний захід для підприємців

  • 2024.06.14 12:11
    • Громада
    • Економіка
  • 51

Малі і середні підприємства як рушійна сила економічного відновлення громади. Про це говорять на «круглому столі» у рамках проєкту «Довіра» від чеської гуманітарної організації «Людина в біді». Захід триває у Калуші сьогодні, 14 червня. Це — перший із низки таких заходів у нашій громаді.

На заході присутні представники органів влади, Агентства регіонального розвитку, філії центру зайнятості, громадських організацій, ради ВПО, місцевого бізнесу.

Зорганізовано багатосторонній діалог про те, як малі і середні підприємства можуть стати рушійною силою соціально-економічного відновлення та соціальної згуртованості на місцевому рівні, посилюючи голоси мікро- та малих підприємств.

Учасники круглого столу обговорили:

- можливості працевлаштування;

- підтримку освіти, навчання, перекваліфікації;

- необхідність створення нових робочих місць;

- відкриття бізнесу, який відповідає потребам громади;

- інклюзивність.

На шляху до економічного відновлення громади мають досягти соціальної згуртованості, враховувати необхідність інклюзії. Активну і об’єднуючу роль у цьому процесі можуть відіграти малі і середні підприємства. 

Крім того, у рамках проєкту «Довіра» організація «Людина в біді» спільно із USAID реалізовувала проєкт із надання мікро-грантів на розвиток місцевих бізнесі. На Калущині, загалом, надали допомогу 17 підприємствам. Це — бізнес місцевих мешканців чи власна справа, зорганізована ВПО. Підприємці поділилися власним досвідом співпраці із організацією.

Інші новини