19o

На зустрічі з майбутніми мамами говорили про те, як не стати жертвами торгівлі людьми

  • 2024.07.09 15:33
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 56

9 липня у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Калуській жіночій консультації, соціальним менеджером Василиною Кашівською проведено тематичне інформаційно-просвітницьке заняття для майбутніх матусь.

За участю завідувачки сектору у справах сім’ї та гендерної політики управління соціального захисту населення Калуської міської ради Аліни Бігун говорили про торгівлю жінками і дітьми та як вберегтися від небезпеки. 

        В ході проведення заходу присутні обговорили вкрай актуальну проблему сьогодення – торгівлю людьми, зокрема дітьми, яка займає одне з найважливіших місць у проблематиці захисту прав людини. З початку війни в Україні, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми значно підвищився. Це пов’язано з тим, що частина людей, зокрема жінки і діти, змушені залишити Україну, прямуючи до сусідніх країн. Частина переміщена всередині держави, а значна кількість людей, в т. ч. і діти, примусово вивезені на територію росії. На жаль, нерідко ці люди стають об’єктами торгівлі задля їх подальшої експлуатації (мова йде і про сексуальну експлуатацію, і про сурогатне материнство, і про примусову працю, зокрема жебракування, рабство, підневільне становище, або експлуатацію у злочинній діяльності, і, навіть, для донорства органів). 

      Увагу присутніх акцентували на важливих правилах, якими необхідно керуватися перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки. Також повідомили інформацію про державні установи до яких особа, яка постраждала від цього злочину, може звертатися з метою отримання відповідного статусу. Це дасть їй можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.    

       Нагадуємо, що торгівля людьми може відбуватись як за межами країни, так і всередині. Необхідно пам’ятати телефони національних “гарячих ліній”: національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 0 800 505 501 або 527 (лінія працює щодня з 8.00 до 20.00). Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 (цілодобово, з мобільного телефону, дзвінки анонімні та безкоштовні).

Інші новини