8o

Благодійники з Норвегії та волонтери привезли допомогу в Калуську громаду і відвідали «Ветеранський простір»

  • 2024.04.09 14:42
    • Громада
  • 75

9 квітня Калуську громаду відвідав Том Кніге, благодійник з Норвегії, та волонтери ГО «Спільно». В черговий раз привезли гуманітарний вантаж у Калуську центральну районну лікарню. Як розповів медичний директор закладу Ярослав Кінаш, їх співпраця триває від початку повномасштабного вторгнення росії завдяки волонтеру Сергію Поспєлову.

Вже неодноразово лікувальній установі благодійники надавали допомогу. І цього разу теж привезли розхідні матеріали, ліки, предмети догляду, інвалідні візки, вертикалізатори, підйомник та ін. Частину засобів буде відправлено військовослужбовцям у зону бойових дій. 

А співпраця з благодійниками триватиме й надалі. Про це запевнила й п. Оксана Зубкова з Коломиї, брат якої проживає в Норвегії та всіляко сприяє підтримці України. Волонтерка розповіла, що норвежці самоорганізувалися для допомоги українцям. Хоча проживають у різних населених пунктах, та через соціальні мережі оголошують збір гуманітарної допомоги. А це ліки, одяг, автівки, дороговартісні медичні засоби, які передають як для цивільних, так і для військових. Долучаються й волонтери з України. За кордон вони передають сувеніри, які продають. А виручені кошти спрямовують на допомогу українцям.

Наступний візит благодійники планують вже на літо. А сьогодні для ближчого знайомства та більшого розуміння подій російсько-української війни вони відвідали консультативний пункт «Ветеранський простір». У ньому «живе» бойовий дух та героїзм українців, які виборюють свою незалежність. А також поспілкувалися із заступницею міського голови Наталією Кінаш та ветераном війни Іллею Тітком.

Інші новини