9o

Громадські активісти із Донбасу пропонують допомогу дітям вразливих категорій

  • 2024.02.12 17:49
    • Громада
  • 235

У Калуш завітали представники Донецької обласної організації осіб із інвалідністю. 

Із березня минулого року організація релокована на Прикарпаття, і провадить тут активну діяльність. У понеділок, 12 лютого, представники ГО «Донецька обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю» відвідали Калуську громаду. Під час зустрічі з міським головою Андрієм Найдою був підписаний меморандум про співпрацю й партнерство. 

«Ми щиро вдячні організації за їх працю задля добробуту особливих юних мешканців громад і нашої зокрема. Радіємо, що нам вдалося укріпити партнерство підписанням меморандуму. Адже турбота про дітей – головне!» - зазначив Андрій Найда.

Також активісти зустрілися із заступницею міського голови Надією Гуш, працівниками Служби у справах дітей Калуської міської ради, управління освіти, інклюзивно-ресурсного центру, комунального закладу «Добродія Калуська».

Надія Гуш підкреслила, що така співпраця – дуже актуальна зараз. Для усіх дітей, що проживають у Калуській громаді, намагаються створити максимально комфортне середовище для зростання і розвитку.

Громадські активісти із Донбасу мають пролонгований проєкт у партнерстві із організацією «Save The Children». Вони пропонують широкий спектр послуг для дітей вразливих категорій: внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю, інклюзією, дітей-сиріт чи тих, які перебувають під опікою. 

— У рамках проєкту ми можемо скеровувати дітей у різноманітні установи, вирішувати медичні, юридичні, адміністративні, соціальні питання, — розповіла супервайзерка проєкту «Save The Children» Євгенія Ребега. — Надаємо грошову і матеріальну допомогу найвразливішим категоріям. Є можливості і для психосоціальної адаптації дітей.

У рамках співпраці із організацією є можливість пройти курс у реабілітаційному центрі «Донбас», що зараз релокований у Івано-Франківськ.

У Калуську громаду представники проєкту обіцяють повертатися, запрошувати на зустрічі батьків, опікунів, педагогів, соціальних працівників, які контактують із дітьми вразливих категорій, щоб інформувати про можливості допомоги.

Інші новини