10o

Сьогодні на старостинській нараді 

  • 2024.10.18 14:49
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 26

Традиційно, у п’ятницю, 18 жовтня, відбулася нарада за участю очільників старостинських округів та керівників структурних підрозділів міської ради.

Насамперед присутній на нараді начальник Калуського міського відділу Калуського районного управління Держспоживслужби Юрій Угера звернувся до старост із тим, щоб об’єднатися в інформуванні мешканців старостинських округів щодо вжиття необхідних заходів зі стерилізації домашніх тварин.

Вчергове наголосив на тому, що в мисливських угіддях громади зростає популяція лисиць, що є ризиковим для поширення небезпечної хвороби – сказ. НАГОЛОШУЄМО! Для врегулювання цієї ситуації будуть здійснюватися такі заходи:

ВІДСТРІЛ лисиць та вовків;

ВІДЛОВ бродячих котів та собак З МЕТОЮ СТЕРИЛІЗАЦІЇ!

Наступними про поточний стан справ у галузях освіти, культури, спорту, житлово-комунального господарства розповіли начальники управлінь.

ОСВІТА

У закладах освіти наразі 2 ключових питання – опалювальний період та безоплатне харчування.

Як відомо, опалювальний період у громаді уже розпочався. Усі освітні заклади уклали відповідні договори на газопостачання. Заклади освіти, що мають альтернативні джерела опалення або опалюються від котелень КП «КЕК», без проблем зустрічають опалювальний період. У закладах дошкільної освіти Боднарова, Копанок, Голиня уже розпломбовано подачу газу. Поки що лише в садочку Кропивника немає тепла через порив на теплотрасі. Проте, цю проблему повинні усунути вже сьогодні. Усі заклади освіти, які опалюються дровами, благополучно ввійшли в опалювальний період. У Голинському ліцеї наразі теплопостачання ще не запустили, оскільки температурний режим дозволяє обходитися без теплоносія. Гірша ситуація у закладах, які отримують тепло від надавача послуг централізованого постачання. Проте сподіваємося, ситуація владнається і не дійде до дистанційного навчання.

Щодо харчування. Напередодні наради зі старостами відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, де вносились зміни до рішення про безоплатне харчування школярів. Так, з понеділка всі учні 1-4 класів та школярі пільгових категорій 5-11 класів будуть харчуватися на загальну суму 40 грн. Детальніше про відповідне рішення виконавчого комітету читайте тут

https://www.facebook.com/share/p/HB4AZ2cs38WG12rm/?

Особлива увага в їдальнях закладів освіти буде приділятися мультипрофільному меню. Йдеться про те, щоб школярі мали вибір, чим харчуватися, а не споживали те, чого не бажають. Адже це призводить до того, що багато їжі просто відправляється у смітник.

КУЛЬТУРА

Проводяться ремонтні роботи в Народному домі с. Копанки. Планується ремонт ринв у НД с. Мостище. Обговорили зі старостами механізм видалення аварійних дерев з територій Народних домів у старостинських округах. Відтак управління житлово-комунального господарства буде приймати заявки з комплексної роботи із санітарної обрізки чи видалення дерев від керівників закладів культури.

СПОРТ

Вихованці ДЮСШ Калуської міської ради активно беруть участь у різних всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях. Працівники КП «Спорт-Арена» продовжують покіс стадіонів у старостинських округах. Минулого тижня покосили 13 стадіонів, з них 9 – у селах.

УЖКГ

КП «Міськсвітло» працює у звичному режимі. На тижні працівники підприємства мали роботу в Тужилові, Копанках, Мостищі. Також відновлено вуличне освітлення в ранішній час для зручності мешканців наших сіл.

Працівники КП «Калушавтодор» у Студінці обрізали аварійні дерева. У Вістовій защебенили відрізок проблемної дороги. У Кропивнику здійснювали очистку водовідвідних канав, такі ж роботи провели й у Боднарові та облаштували там водовідвідну трубу.

Про дійсний стан справ, проблеми, потреби та успіхи розповіли самі ж керівники старостинських округів.

Інші новини