11o

У Калуші підбили підсумки тижневого волейбольного турніру 

  • 2024.01.05 09:40
    • Громада
    • Спорт
  • 133

Упродовж тижня у Калуші тривав волейбольний турнір серед команд за місцем проживання між юнками і дівчатами 14-16 років. Змагання розпочалися 28 грудня минулого року.

Усього в турнірі змагалися 6 команд: учні Голинського та Калуських ліцеїв №2, №3, ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Долучилися ще дві збірні команди за місцем проживання — «Оrbit team» і «Сrimson». 

 4 січня визначили переможців турніру. Перемогу здобула команда Калуського ліцею №2. Почесне друге місце посіла команда Голинського ліцею. А на третій сходинці п’єдесталу – команда «Аїд» Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Кращим гравцем турніру став Владислав Бухінський, учень ліцею №2. 

Ідея проведення такого змагання належить юним любителям спорту нашої громади. Ініціативна організація «Волейбол Кап Калуш», ідейниками якої є брати Павло та Петро Івашки, десятикласники ліцею № 2, звернулась до вчителів фізичного виховання, а відтак до начальника управління у справах сімʼї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайла Клима з пропозицією організувати такий турнір. 

Турнір мав благодійний характер. Учасники ініціювали благодійні внески від кожної команди на підтримку ЗСУ. За бажанням і вболівальники могли донатити. Усі акумульовані кошти будуть спрямовані на придбання теплої термобілизни для Захисників. 

— Відрадно, що молоде покоління громади прагне розвитку в спорті, активне та ініціативне, небайдуже до подій в країні. Ми щиро вдячні їм за це. І надалі будемо матеріально та організаційно підтримувати їх ініціативи! — наголосив на закритті міський голова Андрій Найда.

Уже у квітні в Калуші планують провести ще одні багатоденні змагання під назвою «Волейбольна ліга Калуської територіальної громади», присвячені пам’яті нашого полеглого Захисника – Героя Любомира Фединяка, який свого часу працював тренером з волейболу. До участі в змаганнях будуть запрошені команди аматорів та навчальних закладів нашої громади, вікова категорія - 15-18 років.

Інші новини