19o

ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРОПОНУЄ СУЧАСНУ СПІВПРАЦЮ

  • 2024.04.05 15:41
    • Громада
    • Освіта
  • 85

Якісна сучасна освіта — запорука особистого зростання громадян і ефективного розвитку територій.

Сьогодні, 5 квітня, Калуський міський голова Андрій Найда мав зустріч із представницями Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника: деканесою факультету управління Іриною П’ятнчук і завідувачкою кафедри менеджементу у бізнес-адміністрування Антоніною Томашевською.

На зустрічі також були присутні заступниці міського голови Надія Гуш та начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян.

Науковиці презентували низку можливостей, які надає факультет і заклад вищої освіти у цілому. Це — не звична модель освіти. Але використання сучасних підходів і технологій освіти.

Ми представляємо нашу співпрацю наш досвід, і показуємо, як можна на основі наших ідей, стартапів, програм, знайти нові виходи і реалізовувати ті ідеї для учнів, у тому числі і для громади, і досягнути нових результатів, — зазначила Ірина П’ятничук. — Ми намагаємося зустрічатися із учнями, бо запустили Всеукраїнський конкурс ідей. Хто переможе, матиме фінансову винагороду. У нас є також проєкт «Горизонти», який передбачає, що ми можемо на основі наших ідей реалізувати проєкти разом із громадами, і таким чином залучити туди кошти.

Керівників громади ознайомили із грантовими і конкурсними програмами які зараз провадять у цьому закладі вищої освіти. Налагоджують і міжнародну співпрацю, напрацьовують максимально зручні формати навчання у кризових умовах, а також працюють у напрямку подвійних дипломів із закордонними закладами.

Андрій Найда підкреслив, що співпраця із таким потужним науково-освітнім закладом надзвичайно актуальна як у плані навчання студентів, так і у розрізі післядипломної освіти і наукової діяльності, які пропонує університет. 

Кілька закладів громади уже мають налагоджене партнерство із Прикарпатським національним університетом. Зокрема, це ліцеї №2, 10 та ім. Дмитра Бахматюка. Співпацю планують поглиблювати.

Надалі у Калуському ліцеї №10 науковиці влаштували цікаву презентацію університету і інтерактивне заняття. Щоб ліцеїсти розуміли: вища освіта необхідна, а навчання — цікаве, динамічне, сучасне.

Інші новини