9o

Чергова робоча нарада зі старостами відбулась 15 березня

  • 2024.03.15 15:09
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 86

Традиційний щотижневий старостат за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради розпочався з інформації начальниці управління освіти Ірини Люклян.

Вона, зокрема, нагадала, що 14 березня стартувала реєстрація одинадцятикласників для участі в Національному мультипредметному тесті. Тест необхідно пройти, аби отримати сертифікат для вступу до вищого навчального закладу. Цьогоріч НМТ складатимуть з таких предметів: української мови, історії України, математики і четвертий предмет – на вибір випускника. Усі чотири предмети складатимуть в один день в режимі онлайн. В Калуській громаді для тестувань обладнають два, можливо, три пункти. Термін реєстрації для участі в НМТ триватиме до 11 квітня. Важливо, щоб директори ліцеїв громади подбали про те, аби їхні випускники вчасно зареєструвалися.

В середу, 20 березня, змаганнями зі спортивного орієнтування завершується другий етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч». Під патронатом голови ОВА Світлани Онищук розпочато проєкт «Серцем єдиним, ми – Україна». Напрямок – національно-патріотичне виховання школярів. Зокрема, захист творчої роботи про Героя із громади. Конкурс відбуватиметься у три етапи – на рівні територіальних громад, районів й області і триватиме, орієнтовно, до 10 травня. Перший етап проєкту відбуватиметься 11 квітня. Завтра команда Калуської громади візьме участь в обласному етапі олімпіади із християнської етики. Відрадно, що до складу команди ввійшли представники як міських шкіл, так і сільських (Сівка-Калуська, Голинь, Студінка).

Присутні на нараді привітали із професійним святом комунальників. Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак розповів про постійну роботу у старостинських округах. Підсипали дороги, копали канави, здійснювали підрізку дерев.

Тривають ремонтні роботи у Народних домах (Голинь, Кропивник, Пійло, Копанки, Сівка-Калуська, Середній Бабин). Дещо більші проблеми у Ріп’янці. Обіцяють розпочати ремонти й у цьому селі. Актори-аматори у старостинських округах готуються до участі у фестивалі «Театральна весна».

16 березня стартує волейбольний турнір серед юнацьких і дівочих команд пам’яті загиблого Героя Любомира Фединяка. Для участі заявилися 9 команд. У тому числі і юні волейболісти з Кропивника, Тужилова, Голиня. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій незабаром установить нові гучномовці і під’єднає їх до обласної системи централізованого оповіщення. Завершуються опоряджувальні роботи для початку функціонування у Голині поліцейської станції.

Керівники старостинських округів коротко розповіли про основні аспекти життєдіяльності сіл, про волонтерську діяльність мешканців.     

На наступних нарадах зі старостами вирішено ще раз обговорити питання, пов’язані, зокрема, з видачею старостами ЦНАПівських довідок та актів. Вкотре звернено увагу на посилення боротьби проти поширення борщівника Сосновського. Зокрема, у Студінці допоможуть у цій важливій справі технікою окремі сільськогосподарські підприємства (ТОВ «Рідна земля Агро», «Гудвеллі»).

Інші новини