12o

Калуські школярі взяли участь у конкурсі «СЕРЦЕМ ЄДИНИМ, МИ – УКРАЇНА!» 

  • 2024.04.11 16:23
    • Освіта
  • 111

На базі Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка 11 квітня відбувся І етап обласного конкурсу «Серцем єдиним, ми-Україна», який ініціювала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. 

Учасниками конкурсу є учні 8-11 класів закладів освіти Прикарпаття. Від Калуської громади заявилися команди із 12 шкіл: Калуські ліцеї №№ 2,3,5,6,7,10, ліцею ім.Дмитра Бахматюка, Пійлівського та Голинського. А також із Калуської гімназії №9, Студінської та Сівка-Калуської гімназій. 

Сьогодні вони змагалися за право пройти до наступного етапу. 

За умовами учнівські команди підготували проекти про українських Захисників та Захисниць всіх поколінь, дотримуючись творчого підходу. Кожен якомога креативніше підійшов до представлення свого доробку. Танці, пісні, художнє читання, неймовірні мистецькі композиції – всі ці засоби по-особливому передавали емоції наших дітей, які з трепетом, хвилюванням, небайдужістю проживають події сьогодення. Кожен із проектів - це життєвий шлях та героїчна боротьба наших незламних Воїнів! Окрім композицій на патріотичну тематику, команди представили й свій логотип – зображувальний знак, що виготовлений власноруч. 

Після тривалих роздумів та перемовин члени журі, серед яких були освітяни та військові, обрали переможців І етапу.

Команда учнів Сівка-Калуської гімназії посіла ІІІ місце конкурсу. Другими стала команда Калуського ліцею № 5. 

А команда ліцею ім. Дмитра Бахматюка здобула переможне І місце та буде представляти Калуську громаду в ІІ районному етапі конкурсу. 

А далі, якщо пощастить, то і в ІІІ – обласному. Згідно з умовами, історії переможців ввійдуть до збірника, який буде видано за підсумками конкурсу. Також на переможців чекають цінні подарунки та поїздка за кордон.

Загалом, метою конкурсу є посилення національно-патріотичного виховання, сприяння духовно-моральному та естетичному вихованню учнівської молоді, виявлення, підтримки талановитих дітей, залучення їх до активної участі у мистецькому житті.

Інші новини