17o

У пріоритеті – економія енергоресурсів. Чергова нарада зі старостами відбулася першого березня

  • 2024.03.01 14:48
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 110

— У громаді зараз проваджуємо систему моніторингу, контролю енерговитрат, — наголосив міський голова Андрій Найда. — Щороку ми затверджуємо температурні графіки. Зважаючи на температуру навколишнього середовища, має бути різною і температура вхідної і вихідної теплофікаційної води. Якраз у цій невідповідності часто і криється причина перевитрати кілокалорій.

Головна спеціалістка управління економічного розвитку міста Анастасія Дзундза доповіла про те, як впроваджуватимуть систему енергоменеджменту у старостинських округах. Щоб встановити необхідну комп’ютерну програму, робоча група навідається у кожен округ. Система аналізуватиме щоденні покази лічильників. 

— У першу чергу, система буде цікава для вас, бо ви будете знати, чи перевитрачаєте. Вона допоможе визначити певні проблеми із зайвими енерговитратами. Наприклад, якщо виникла перевитрата води, – можливо, є порив; електрики – можливо, несанкціоноване підключення, — наголосила Анастасія Дзундза.

Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак поінформував про комунальні роботи у старостинських округах. КП «Калушавтодор» зараз більш активно працює у селах громади. Цього тижня там працювали вишки, завозили щебінь, копали водовідвідні канали. Відповідно до потреб і маршрутів, обслуговувало села громади і КП «Міськсвітло». 

Водночас, Тарас Фіцак звернув увагу присутніх, що у старостинських округах укладають угоди на вивезення сміття із ТОВ «Еко-Прикарпаття». Залишилось провести цю роботу у Студінці, Середньому Бабині, Вістовій, Ріп’янці, Яворівці.

— Цього року плануємо завершити цей процес, — сказав Тарас Фіцак. — Сміття вивозять справно. Проблема — низький рівень оплати послуг. Наприклад, у Голині — усього 50%.

Комунальники також готові посприяти старостам в організації традиційних толок для весняного прибирання місць загального користування. 

Начальниця управління освіти Ірина Люклян у своїй доповіді зупинилася на досягненнях учнів ЗЗСО на третьому, обласному, етапі учнівських олімпіад. 

— Є 70 перемог – це на рівні минулого року, хоча загальна команда цього року менша, — зазначила Ірина Люклян. — Зі старостинських округів було двоє учасників олімпіади з української мови. Відрадно, що двоє учасників отримали нагороди. Із Сівка-Калуської гімназії – учень восьмого класу має перше місце, із Тужилівського ліцею учень десятого класу має друге місце.

Начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Люба Джуган нагадала присутнім, що, зважаючи на триденну жалобу у громаді, всі культурно-мистецькі заходи відмінено. Однак, напрацьовані ідеї можна втілити у той час, коли це буде доречно. 

Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Михайло Клим нагадав присутнім, що є можливість долучитися до участі у волейбольному турнірі пам’яті Любомира Фединяка. Сьогодні – останній день реєстрації. Водночас, він повідомив, що у Калуському ліцеї ім. Дмитра Бахматюка відбудеться традиційний турнір із шахів пам’яті Олекси Гірника.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Олег Тарбєєв наголосив на тому, що знову актуальною стала проблема спалювання сухої трави. За два дні це призвело до шести пожеж у громаді. Обіцяють проводити рейди. Винуватці — відповідатимуть за законом.

Присутні старости у виступах наголосили на проблемних питаннях у їхніх округах. Доповіли і про виконання протокольних доручень.

Інші новини