18o

Відкрили інтерактивну меморіальну дошку пам’яті Захисника Героя Романа Думінкевича

  • 2024.03.19 16:27
    • Громада
  • 84

Сьогодні, 19 березня, на подвірʼї Підгорецької школи було велелюдно. Незважаючи на складні погодні умови, вся громада зібралася, щоб віддати данину шани полеглому в бою за волю України Воїну Романові Думінкевичу.

На фасаді навчального закладу, де здобував освіту наш Захисник, встановили памʼятний знак, що слугуватиме надійним спомином про життєвий шлях і боротьбу Героя. 

Меморіальна дошка розміщена поряд із горель’єфом ще одного нашого відважного Воїна Богдана Гавриліва, який віддав життя за Україну.

Роман Думінкевич - найдорожчий син, коханий чоловік, люблячий батько, мудрий брат, надійний товариш та побратим, вірний син України, який у вирішальний для держави час без вагань став на захист своєї землі, рідного дому та своєї родини. 

Служив стрільцем-помічником гранатометника військової частини. Був вірним військовій присязі, гідно та самовіддано виконував свій військовий обовʼязок.

На превеликий жаль, бойове завдання 8 червня 2023 року в Запорізькій області стало для Романа останнім. 

За вільне майбутнє української нації наш хоробрий Воїн віддав найдорожче - власне життя. Україна завжди буде вдячною. Бо імена всіх Героїв - це імена подвигу, порятунку людей, нашої держави.

Світлу постать Романа Думінкевича сьогодні всі згадували з особливим трепетом, теплом та щирістю. Бо для кожного він залишився у памʼяті доброю, чесною, надійною людиною. Теплі слова лунали із уст дружини Героя п.

Марини, яка звернулася до коханого, мовивши: «Ти найкраще, що сталося зі мною у цьому житті». 

Класний керівник Романа Валентина Куликова пригадала шкільні роки Героя, а староста Студінського старостинського округу, де Захисник проживав з родиною, підкреслила всю гіркоту втрати за полеглим Воїном.

Кровожерлива війна забирає кращих... Наш обовʼязок берегти памʼять про кожного, хто поліг за вільне небо над Україною. Подяка ГО «Спогади крізь віки» за те, що увічнюють життєві історії наших Героїв. 

Це надзвичайно цінно, адже всі майбутні покоління мають знати, кому завдячувати за життя!

Посмертно Романові Думінкевичу присвоєно звання «Почесний громадянин Калуської територіальної громади».

Інші новини