19o

Відбулася презентація сучасного простору у ПК «Юність»

  • 2024.02.02 20:34
    • Актуально
    • Громада
  • 168

Завдяки БО «TERRE DES HOMMES - УКРАЇНА» в рамках проєкту Proaction «Твій простір-місце можливостей» у ПК «Юність» із вересня 2023 року розпочав свою роботу освітній простір для дітей. Серед відвідувачів - юні місцеві мешканці, зокрема й діти ВПО. Працівники закладу, які попередньо пройшли навчальний курс, проводять із дітьми ряд рухливих та психо-емоційних занять, переглядають історичні фільми, виконують домашнє завдання. 

Сьогодні, 2 лютого, відбулася інтерактивна презентація простору. Він оснащений всім необхідним для розвивально-навчаючих занять: ноутбуками навушниками, столами та стільцями у кількості 10 одиниць, плазмовим телевізором, принтером, канцтоварами, настільними іграми, матеріалами для психофізичних занять, принтерами, планшетами, портативною колонкою, мультимедійним проектором, Wi-fi роутером, кріслами-подушками. Фасилітатори ставили перед собою ціль – до кінця 2023 року залучити до простору 100 дітей. У результаті, за цей період часу простір відвідали більше трьохсот дітей, з них 55 – постійні відвідувачі. 

Міський голова Андрій Найда висловив слова вдячності команді благодійників провідної швейцарської організації «TERRE DES HOMMES - УКРАЇНА»: «Це надзвичайно позитивна ініціатива, за яку ми щиро дякуємо БО «TERRE DES HOMMES». Вже не вперше вони реалізують свої проекти у нашій громаді – нещодавно відкрився цифровий освітній простір у Калуському ліцеї № 6». 

Також вручив подяку голові Калуської РВА Жанні Табанець за сприяння у налагодженні комунікації з благодійниками і Калуською громадою. 

Звучали слова вдячності й працівникам ПК «Юність», які є не тільки майстрами сцени, а й вміють зацікавити дітей новими креативними формами дозвілля та навчання. 

Благодійники дбають про добробут дітей по всій Україні. Провідна швейцарська організація «TERRE DES HOMMES» заснована ще у 1960 році. Через програми здоров’я, захисту та екстреної допомоги, організація здійснює свою діяльність у 45 країнах світу та щороку надає підтримку більш ніж 3 мільйонам дітей та їх сім’ям. Із 2015 благодійники реалізовують свої проекти в Україні, сприяючи вдосконаленню системи захисту дітей, їхньої участі у розвитку громад, реформуванню соціальної допомоги.

Інші новини