24o

FIFA ШУКАЄ ЮНІ ФУТБОЛЬНІ ТАЛАНТИ У СЕЛАХ КАЛУСЬКОЇ ГРОМАДИ 

  • 2024.05.21 14:12
    • Громада
    • Спорт
  • 102

На Івано-Франківщині триває програма FIFA із розвитку талановитих футболістів із сільської місцевості «Talent Development Scheme».

Це — спортивні тестування для дітей, щоб виявити їх потенціал у футболі.

Сьогодні, 21 травня, тестування провели для юних спортсменів із Калуської громади. Захід відбувся на спортивному майданчику в Голинському ліцеї. Участь у випробуваннях узяли учнівські команди із Сівка-Калуської гімназії та з Тужилівського, Боднарівського, Пійлівського, Голинського ліцеїв. Долучені і хлопці, і дівчата

— Для дітей ми підготували кейс тестових випробувань, щоб визначити їхні природні здібності, що у майбутньому дозволять розвиватися у футболі, — розповідає заступник голови комітету дитячо-юнацького футболу Асоціації футболу України Валерій Золотухін. — Це біг на дистанцію 30 метрів, під час якого фіксується час на 10, 20, 30 метрів. Використовуємо високоточне лазерне обладнання, яким тестується Національна збірна України. Стрибок у довжину – традиційний шкільний тест, а також два тести на координацію, швидкість, спритність, когнітивні можливості, технічне володіння м’ячем. 

Усі результати заведуть у спеціальну програму, яка створить рейтинг учасників. Доступ до результатів будуть мати керівники Асоціації футболу, а також — керівники команд, які брали участь у випробуваннях. 

Кращі за результатами тестування у 30-и громадах гравці матимуть змогу приєднатися до літніх футбольних таборів, де відточуватимуть майстерність гри. Табори заплановано на серпень. Вони будуть організовані за територіальним принципом і не вимагатимуть фінансових затрат від батьків.

У вітальному слові заступниця міського голови Надія Гуш підкреслила важливість проєкту для калуської громади. Вона зазначила, що на базі калуського ліцею №6 діють спортивні класи, які виховують потужну футбольну команду. Є великий потенціал і у юних футболістів зі старостинських округів.

На заході також були присутні заступник голови Калускої РДА Іван Шикеринець, начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люкян, начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради, голова Асоціації футболу Калуського району Руслан Цюпер, голова Іван-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, виконавчий директор дитячо-юнацької футбольної ліги області Микола Васильків.

І, безперечно, — майбутні видатні футболісти, які зараз дуже потребують фахової поради, підтримки, допомоги.

Вже у вересні розпочнуться шкільні ліги з футболу, які триватимуть до травня 2025 року.

Більше фотографій за посиланням 

https://www.facebook.com/share/p/F1qTyvwkKHiSkexK/

Інші новини