9o

Чергова робоча нарада зі старостами відбулась 23 лютого

  • 2024.02.23 16:00
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 141

Традиційний щотижневий старостат за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради розпочали з обговорення проблемного питання стосовно видачі старостами на вимогу чи прохання мешканців сіл різноманітних довідок та актів. Це питання потребує чіткого унормування та регламентації. В кожній громаді воно вирішується по-різному. Інколи посадовці, йдучи назустріч громадянам і керуючись найкращими намірами, виходять за межі своїх повноважень.  

- Не потрібно дивитись на інші громади, - наголосив міський голова Андрій Найда.

- Є закон і потрібно чинити відповідно до закону. Тому мусимо ретельно розібратися в цьому. Бо є негативні приклади, коли, скажімо, деякі громади рішеннями своїх виконавчих комітетів оформлювали відрядження за кордон. Тепер мають кримінальні справи. Тож не дивимось на інших, а робимо за законом.

З цього питання виступили фахівці у даній сфері: начальниця загального відділу виконкому Олена Буждиган, начальниця управління соціального захисту Любов Федоришин, начальник управління земельних відносин Володимир Мельник, начальниця управління ЦНАП Надія Марій, головна спеціалістка містобудівного кадастру управління архітектури та містобудування Тетяна Микитин. До обговорення долучилися державні реєстратори Дмитро Ільницький, Руслан Полицький та окремі старости. Усі зійшлися на конечній необхідності всебічного і грунтовного вивчення теми.

Далі про діяльність консультативного пункту «Ветеранський простір» розповів головний спеціаліст сектору роботи з ветеранами управління соціального захисту Ілля Тітко. Він, зокрема, закликав старост проінформувати сільських мешканців про існування установи, де учасники бойових дій та члени їхніх сімей завжди можуть отримати фахові поради, консультації, методичні рекомендації, психологічну допомогу та дружню підтримку.

Начальниця управління освіти Ірина Люклян повідомила про вимушені заходи з метою оптимізації та економії коштів у галузі. Йдеться про закриття груп, злиття класів у садочках і школах. Відрадно, що в рамках спортивних змагань «Пліч-о-пліч» до фіналу дитячого волейбольного турніру ввійшли як міські, так і сільські команди. Це команди Калуських ліцеїв № 2 і № 4, Вістівської гімназії і Тужилівського ліцею. В неділю у Концертному залі відбудеться масштабний фестиваль дитячої художньої творчості «Назустріч мрії». Уже зареєстровано 408 учасників. Фестиваль проводиться, у тім числі, і з метою залучення дітей ВПО до відвідування позашкільних закладів та очного навчання у калуських школах.

КП «Калушавтодор» упродовж тижня завозив щебінь практично в усі округи (крім Копанок і Мостища). По деяких селах підприємство уже виконало і, навіть, перевиконало річну норму, заявив начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак. КП «Міськсвітло» замінювало світильники у Мислові, Ріп’янці, Яворівці, Голині, Тужилові. Прохання до старост від комунальників: повідомити місця стихійних сміттєзвалищ – аби розпочати їх ліквідацію.

Визначено пріорітетні завдання на ремонтрі роботи закладів культури у поточному році, повідомила начальниця відділу управління культури, національностей та релігій Леся Піцик. Зокрема, готується кошторис на ремонт двох кабінетів у народному домі Копанок. Наступного тижня розпочнуть ремонт даху народного дому у Середньому Бабині. Триває ремонт підлоги в народному домі Кропивника. 25 лютого в народному домі Пійла народний театр «Легенда» представить благодійну виставу «Все буде Україна!» 27 лютого у концертному залі відбудеться традиційний міський конкурс читців, присвячений дню народження Тараса Шевченка.

Управління молоді та спорту спільно з ініціативною групою хлопців оголосила про підготовку до проведення «Юнацької ліги волейболу». До участі запрошуються команди за місцем проживання, за місцем навчання чи праці, віком від 15 до 18 років. 

На завершення наради старости коротко розповіли про основні питання життєдіяльності округів та про волонтерську діяльність мешканців.

Інші новини