5o

Під головуванням міського голови Андрія Найди 9 лютого 2022 року відбувся відкритий архітектурний конкурс на кращий проект меморіального комплексу «Борцям за волю України» та прилеглої до нього території

  • 2022.02.09 19:06
    • Актуально
    • Громада
    • Архітектура
  • 804
Мета Конкурсу - виявлення кращої планувальної, пластичної і естетично-художньої концепції меморіального комплексу «Борцям за волю України» та прилеглої до нього території на бульварі Незалежності.
  Для участі в Конкурсі проектні пропозиції щодо місця розташування пам'ятника та його концепції необхідно було подати в такому обсязі: ситуаційний план (М 1 : 1000); генеральний план ( у межах прилеглої території) – М 1: 500; макет (візуалізацію) у межах прилеглої території - М 1 : 500 або 1 : 200; модель пам’ятника: масштаб довільний, висота моделі – до 1 м; інші ілюстративні матеріали (розгортки, перспективи тощо), які необхідні для розкриття ідеї проекту.
  Учасникам Конкурсу необхідно було врахувати співмасштабність пам'ятника з існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій та передбачати заходи щодо візуального сприйняття та його огляд з проїжджої частини дороги.
До конкурсу було допущено 4 проектні пропозиції. З презентаціями своїх робіт виступили автори двох з них. В ході представлення проектів члени конкурсної комісії та присутні в залі мали можливість задати авторам питання та надати пропозиції.
   За результатами конкурсу обрано переможців: І місце – Семак І. та Пострильоний П., ІІ місце – Дутчин С., Антонов А., ІІІ місце - Федорів С.
   Всі переможці будуть нагороджені преміями відповідно до умов Конкурсу.
  Офіційний протокол про хід Конкурсу та його результати будуть оприлюднені згодом.
Інші новини