8o

У Калуському ліцеї №3 функціонує інклюзивна футбольна секція

  • 2024.03.05 17:55
    • Спорт
    • Дозвілля
  • 115

Єдина в області інклюзивна секція із футболу працює на базі Калуського ліцею №3. 

Інклюзивні футбольні секції — ініціатива Української асоціації футболу. Саме Калуський ліцей №3 обрали з-посеред усіх закладів загальної середньої освіти області для реалізації цього проєкту. Перший цикл із 20-и занять провели позаторік. Наприкінці січня цього року розпочався другий цикл.

До секції залучено 20 дітей віком від семи до 16-и років. 

Із командою займається учитель фізкультури ліцею Юрій Богдан. Для роботи у проєкті він пройшов спеціальну підготовку.

— На цих заняттях діти разом тренуються, навчаються основним прийомам гри, а також роботі у команді, — розповідає Юрій Богдан. — Звісно, підхід до кожної дитини — унікальний. Але, загалом, тренуємося на рівні основної групи. Дехто з хлопців, хто не мав досвіду гри у футбол — зараз не відстає від решти гравців у команді.

Для комфортних тренувань Українська асоціація футболу надала комплекти якісної форми і необхідний інвентар. 

Проєкт не обходять увагою і благодійники. Днями на тренування навідались представники Калуської організації Товариства червоно хреста України спільно із ГО «Інститут суспільних ініціатив». Учасників команди пригощали солодощами і подарували рюкзаки.

Зараз, каже Юрій Богдан, юні футболісти чекають завершення циклу тренувань і мають стимул викладатися на повну.

— Стараюсь їх мотивувати і подружити між собою. Як і попереднього разу, після завершення циклу пообіцяв пригостити їх піцою. Хлопці хочуть спілкування, хочуть дружби. Це мотивує і надає віри у власні сили, — стверджує Юрій Богдан. — Після завершення циклу тренувань відвідаємо відкритий урок у Рогатині. 

Юні футболісти і їхній тренер щиро вдячні Українській асоціації футболу, Івано-Франківській регіональній асоціації, місцевій владі і благодійникам, що створили і підтримують такий важливий проєкт.

Інші новини