10o

Колективи дошкільних закладів долучаються до допомоги військовим

  • 2024.04.10 14:06
    • Громада
    • Освіта
  • 92

У ЗДО «Червона шапочка» триває акція " Ми маленькі дошкільнята хочем теж допомагати". Вихованці закладу спільно зі своїми батьками активно залучаються до збору пластикових корків.

Така суспільно значуща справа носить як екологічний характер - збереження природи, очищення від пластику, так і є благочинним внеском в нашу перемогу. Адже, зібрані корки не тільки переробляють на пластик і виручені кошти спрямовують на допомогу військовим, а також з перероблених корків виготовляють куксоприймачі для протезів», - розповідає директорка закладу Ірина Дем’янчук. 

В одному із супермаркетів міста помітили куточок волонтера, де стоїть ємність для пластикових корків з надписом «На протези військовим» і вирішили батьки разом з дітками долучитися до доброчинної справи. У січні організували збір пластику в садочку. І раз у місяць передають зібране до пункту прийому. Сьогодні, 10 квітня, вже втретє вихованці старших груп "Бджілка" та " Зернятко" віднесли матеріал на пункт, де його заберуть волонтери. «Добрих справ багато не буває», - кажуть у садочку. А ще зазначають: «Маленькі справи - рятують життя!»

«Дякуємо воїнам Збройних Сил України, що сьогодні діти разом з батьками групи «Лісовичок» побували у повчальній українській народній казці « Зайчикова хатка» на новий лад», - розповідають у ЗДО «Росинка». Незвичну театральну постановку зорганізували у садочку. Адже головні ролі в казці виконали батьки групи «Лісовичок». «Дошкільнят переповнювали незвичайні емоції. Вони відчули і переживання, і тривогу, а також радість , яка додала у їхні серденька тепло. Щирість та взаємодопомога збагатить їхні душі. Метою проведення казки була допомога нашим Захисникам. Батьки усіх груп закладу підтримали благодійну ідею та разом під час прем’єри вистави зібрали 16 400 грн, які передали волонтерам і трьом військовим частинам», - зазначила директорка дошкільного закладу Надія Яців.

«Йдемо разом до перемоги! Та невтрачаймо головного –любові - любові до рідних, до себе , до друзів та нашої неньки України!» - говорять у садочку.

Інші новини