32o

Чергова нарада зі старостами відбулася сьогодні, 12 січня.

  • 2024.01.12 17:51
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 133

12 січня відбулася чергова нарада з очільниками старостинських округів під головуванням міського голови Андрія Найди. Участь у ній взяли також й керівники структурних підрозділів міської ради.

Розпочалася зустріч зі звіту діяльності офіцера громади Юрія Яцущака, який розповів про основні напрямки роботи та результати.

«Дороги проїзні, встигаємо очищати та посипати протиожеледною сумішшю. Якщо десь сніг і є, то він не значний. Загалом від початку снігопаду у цьому році витратили лише 30 тонн солі. А це небагато. Техніка працює, договори укладено. Проте нагальної потреби у їх застосуванні немає», - повідомив начальник УЖКГ Тарас Фіцак щодо ситуації на дорогах.

Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян розповіла, що на участь в регіональній програмі «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», мета якої збільшити частку учнівської молоді, яка систематично займається фізичною культурою і спортом, зареєструвалися всі заклади освіти громади, що є найкращим показником в області. Зі старостинських округів Голинський ліцей обрав найбільшу кількість видів спорту – п’ять. Щодо освітньої галузі загалом, то є проблеми з фінансуванням. Цьогоріч освіта Калуської громади недоотримає від держави 50 млн грн. Тому є необхідність в проведенні оптимізації освітньої галузі, пониженні ступенів ліцеїв, у яких відповідна наповнюваність класів. Адже у 2027 році в державі розпочнуть реалізацію реформи старшої профільної школи. А вже з 2025 року запустять пілотний проєкт. Про це детальніше говоритимуть вже найближчим часом на нараді з керівниками закладів освіти та депутатами міської ради.

Міський голова Андрій Найда відзначив високий рівень освітньої галузі громади, вказавши на рейтинг НМТ. Калуська громада на 4 місці серед інших громад Прикарпаття.

Любов Джуган, начальниця управління культури та національностей та релігій, запросила присутніх на різдвяний мюзикл у постановці аматорів народного дому с. Боднарів - як приклад згуртованості громади в розвитку культурної діяльності. Захід відбудеться у концертній залі в неділю, 14 січня, о 15:00 год.

Про проведення цього року трьох турнірів, присвячених загиблим Героям – мешканцям сіл Голиня та Кропивника повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Михайло Клим. Мова йде про футбольний турнір пам’яті Василя Завадецького, змагання з волейболу пам’яті Любомира Фединяка та турнір з тхеквондо пам’яті Володимира Кушлика.

Кожен з присутніх старостів доповів про ситуацію в округах. Обговорили питання розширення кладовища в с. Голинь та с. Пійла.

Волонтерська робота, яка ведеться в селах – масштабна. Так, тільки Вістівською громадою під час коляди зібрано 140 тис. грн, 850 євро, по 100 доларів та злотих. За кошти придбано два дрони-камікадзе, долучилися й до покупки Mavic та РЕБ станції для військовослужбовців.

Інші новини