14o

До Калуської міської ради звернулася місцева мешканка з проханням поширити інформацію про збір підписів під петицією про присвоєння калушанину Павлу Воробцю звання Героя України

  • 2024.01.15 14:35
    • Громада
  • 110

Підтримати петицію можна за посиланням

https://petition.president.gov.ua/petition/215822?fbclid=IwAR3sxnEPA9zX7Ds9cuN7SXMmL0XN5_lhtIix7fSIb7KqXDqMLxaiX6ZYzE0 

Для того, що прохання розглянув Президент України, потрібно зібрати 25 тисяч підписів. Поки що петицію підписали 3426 людей. До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

У тексті петиції йдеться, що Павло Воробець брав участь у бойових діях ще з 2014 року у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Вийшов із Дебальцівського котла.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком «За зразкову службу», нагрудним знаком «За військову доблесть» та ін.

Потім перебував за кордоном, але з початком повномасштабної війни не міг стояти осторонь, тому повернувся, щоб стати на захист України. Вирушив на поле бою 11 липня 2022 року в складі 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Виконуючи бойові завдання із захисту Батьківщини, двічі, у серпні та жовтні 2022 року, отримав осколкові поранення. Після тривалої реабілітації повернувся на поле бою до своїх побратимів.

Виконуючи чергове бойове завдання, 31 грудня 2023 року загинув від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

«Я пишаюся моїм батьком-Героєм, його стійкістю, сміливістю, патріотизмом. Воробець Павло заслуговує на найвищу державну нагороду. Це те найменше, що ми можемо зробити для Героя, для його сім'ї. Слава всім, хто захищає та боронить Україну», – йдеться у петиції, ініціаторкою створення якої є дочка Героя Аліна Воробець.

Інші новини