20o

Всеукраїнська спартакіада тепер носитиме ім’я калушанина, полеглого Героя Василя Микицея.

  • 2024.05.30 15:24
    • Громада
    • Спорт
  • 67

Нещодавно відбулась Vlll Всеукраїнська спартакіада ім. Василя Микицея Спілки Української Молоді в Україні. 

У заході взяли участь 75 учасників з Калуша, Стрия, Хмельницького, Києва, Львова, Тернополя. Зокрема, представників з калуського осередку було до 30. Упродовж трьох днів в Карпатах СУМівці визначали найвправнішого у змаганнях з луку, волейболу, скакалки, та інших спортивних активностях. Під час спартакіади молодше юнацтво здійснило мандрівку за маршрутом на Говерлу. Старше юнацтво - на водоспад Прутський.

За результатами змагань калушани посіли ІІІ сходинку серед команд молодшого юнацтва. 

Всеукраїнська спартакіада Спілки Української молоді в Україні відтепер носитиме ім’я калушанина, сумівця, полеглого Героя Василя Микицея, який раніше займався її організацією та проведенням. 

Василь Микицей все своє життя займав активну громадянську позицію, був учасником міського осередку СУМ в Україні. Офіційно став членом спілки у 2019 році. 6 грудня 2022 року до Дня ЗСУ отримав «Хрест СУМівця-Бійця». З початку повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до Калуського ТрО 25 лютого 2022 року. Спочатку служив солдатом-стрільцзмаганнем 79 батальйону 102 бригади, потім в стрілецькому відділенні військової частини. Військовослужбовець помер від поранень у лікарні в Запоріжжі 10 грудня 2023 року. 

Боротися за Україну - основне завдання СУМ в Україні. Що й робив Герой Василь Микицей. Його життя та подвиг є прикладом для наслідування.

Інші новини