20o

Немає вихідних і канікул: ЗТП «Гармонія» дав тридцять шостий благодійний концерт

  • 2024.05.08 09:26
    • Громада
    • Культура
  • 82

Вокальний ансамбль був створений у 2016 році у Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Калуської міської ради. Діяв як гурток та налічував 16 вихованців. Тепер це сформований творчий колектив «Гармонія», який виконує музичні твори тільки під «живий» інструментальний супровід. У репертуарі – повстанські пісні, сучасні українські пісні у власній інтерпретації.

Кількість учасників – 22. Тут зібралися талановита молодь з багатьох закладів освіти міста: і загальної середньої, і професійної, від 12 до 20 років. 

«Хлопці вловлюють находу і підбирають супровід», - розповідає керівниця колективу Віталіна Липовська. Про костюми зазначає, що вони оздоблені вишивкою старовинних рушників: «Ми їм дали друге життя».

Благодійний концерт, який відбувся 7 травня у Концертній залі, був 36 за ліком, починаючи від травня 2022 року. Присутня на заході заступниця міського голови Надія Гуш подякувала Віталіні Андріївні за професійну роботу як менеджерки й очільниці центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, та керівника творчого колективу, який вражає своїм професійним співом і здійснює масштабну волонтерську діяльність. Адже від початку повномасштабного вторгнення гармонійці своїми концертами допомогли ЗСУ на майже півмільойна гривень, акумулювавши 421 тис. 

Кожен свій захід вихованці ЦХТДЮМ розпочинають з молитви та хвилини пам’яті. Так було і цього разу. Отець Микола Крушец благословив учасників та глядачів на добрі справи в ім’я світла, добра та Перемоги.

Колектив вражає та надихає глядачів своєю творчістю. У їх здобутку чимало яскравих перемог на міських , обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. «Та найвища, зазначає Віталіна Липовська, - це подяка командування військової частини за вчасно надану допомогу вйськовослужбовцям». І запорукою успіху є постійна наполеглива праця юних талантів, професіоналізм керівника, підтримка батьків.

Концерти колектив проводить на різних локаціях міста, в населених пунктах інших громад. «У нас немає вихідних і канікул. І ми будемо впевнено продовжувати розпочату справу допоки не почуємо слова «Україна перемогла!» - стверджувально зазначила Віталіна Липовська.

Більше фото за посиланням  https://www.facebook.com/share/p/3tMvk3pxZnBQ1r2k/

Інші новини