17o

До уваги суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики

  • 2023.09.20 14:27
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 159

Звертаємо вашу увагу, що Урядом України було прийнято рішення щодо внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 285, у частині встановлення вимог щодо обов’язку суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики до 31 березня 2023 р. забезпечити роботу з електронною системою охорони здоров'я (ЕСОЗ), у тому числі внесення первинної облікової медичної документації, здійснення обліку медичних послуг, управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей ЕСОЗ, які визначені законодавством обов’язковими в процесі провадження господарської діяльності з медичної практики. 

Зокрема, є обов’язкова вимога в законодавстві про ведення в електронному обліку таких документів, як, приміром, медичний висновок про тимчасову непрацездатність, медичний висновок про народження дитини, записи про вакцинацію та електронний рецепт на рецептурні препарати. 

Така первинна облікова медична інформація має обов’язково вноситися до ЕСОЗ. 

Відповідна норма поширюється на всіх юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правової форми та фізичних осіб – підприємців, які провадять господарську діяльність з медичної практики. 

Незалежно від того, чи суб'єкт господарювання уже займається зазначеним видом господарської діяльності, чи отримує ліцензію вперше.

Більше інформації щодо обовʼязковості виконання цієї вимоги та посприяння безперешкодному підключенню до ЕСОЗ:  

- розʼяснення з підключення для закладів охорони: https://bit.ly/3yRtuHi 

- розʼяснення “ЕСОЗ: які заклади мають реєструватися та які дані вносити: https://bit.ly/3JFSs2I 

- поширені питання-відповіді: https://bit.ly/3ZFl7dM

- Отримувати нові ліцензії чи вносити зміни до діючих ліцензій з медичної практики суб’єктам господарювання не потрібно, - повідомляють у МОЗ.

Інші новини