12o

Для майбутніх матусь провели інтерактивну бесіду

  • 2024.04.02 14:01
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 52

«Розвиток новонародженої дитини та догляд за нею впродовж першого року життя» - саме під такою назвою 2 квітня 2024 року у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, соціальним менеджером Василиною Кашівською було проведено чергову інтерактивну бесіду для майбутніх матусь. 

На занятті вагітні жінки навчалися не боятися труднощів, правильно піклуватися про малюка ще під час його внутріутробного розвитку. А також мали змогу дізнатися, як після народження дитини сприяти її мовленнєвому розвитку, як показати їй важливість спілкування і підготувати до оволодіння мовою, як розвивати здібності до спостереження за навколишнім середовищем, як розвивати інтерес до інших людей тощо.

Сприймання є основним психічним процесом у новонароджених – вони реагують на звуки, емоції, предмети, людей, вчаться розрізняти радість, сум, роздратованість, прояви любові та ототожнюють їх з діями, звуками, які здійснює той, хто найближчий до дитини, звикають до тих, хто постійно з ними контактує та реагують, кожен по-своєму, на чужих людей.

Можливо когось це здивує, але доведено, що новонароджені немовлята навчаються. Зокрема в психології такий процес, позначають як механізм імприндінгу - прив’язаність до першої особи з якою відбувся емоційний та тілесний контакт через обійми, взяття на руки. Завдяки цьому процесу навчання виникає сильний емоційний зв’язок між дитиною і батьками, що в майбутньому неабияк сприятиме позитивним відносинам між ними.

            Захід виявився цікавим та інформативним, а спілкування - корисним та ефективним, оскільки сприяло поглибленню знань та досягненню емоційної рівноваги присутніх.

Інші новини