21o

КАЛУСЬКА ГРОМАДА ВІДІБРАНА ДЛЯ УЧАСТІ У ВАЖЛИВОМУ СОЦІАЛЬНОМУ ПРОЄКТІ

  • 2024.05.29 17:18
    • Громада
  • 84

Калуську громаду відібрали для участі у пілотному проєкті «Право на сім’ю».


Мета цього потужного проєкту – допомогти представникам громад та соціальних служб у підтримці вразливих родин та дітей.


Сьогодні відбулася перша зустріч з представниками МО СОС «Дитячі містечка» — Аллою Котляр та директором центру сім’ї, дітей та молоді Івано-Франківської області Ростиславом Микитюком, якому дякуємо за рекомендацію для громади. На зустрічі також були присутні: міський голова Калуша Андрій Найда, заступниця Наталія Кінаш, директорка міського центру соціальних служб Галина Дидич.
— Обговорили нашу подальшу співпрацю та механізми, які необхідні для того, щоб реалізувати проєкт, — підсумував міський голова Калуша Андрій Найда. — За умовами – є перспектива, що у Калуській громаді в рамках проєкту благодійники облаштують Центр соціальної підтримки дітей та сім’ї, де вразливі родини, прийомні батьки, патронатні родини зможуть отримувати всебічну допомогу.


Першочергово куратори проєкту планують провести оцінку потреби громади, організувати курси з підвищення кваліфікації для працівників міського центру соціальних служб, адже саме працівники цієї установи будуть працювати з відвідувачами майбутнього центру підтримки.
Проєкт реалізовує МО СОС «Дитячі містечка» за підтримки міжнародних донорів. Він працює у п’яти країнах.

У Україні його впроваджують тільки у Київській і Івано-Франківській областях. Створені у рамках проєкту центри уже функціонують в Коломиї та Городенці. Невдовзі відбудеться відкриття і в Івано-Франківську. 


Команда МО СОС «Дитячі містечка» уже не вперше реалізує важливі ініціативи у Калуській громаді. За їхньої підтримки у двох місцевих ліцеях облаштовані дитячі кімнати відпочинку.
Дякуємо організації за готовність до співпраці! Віримо, що попереду — успіх!

Інші новини