22o

Про Порядок подання заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, що завдані агресією рф проти України

  • 2024.04.08 13:40
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 106

Порядок подання заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, що завдані агресією рф проти України, до Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ухвалено постановою Кабінету Міністрів України № 365 від 29 березня 2024 року.

Згідно з документом заява щодо кожного пошкодженого/знищеного об'єкта нерухомого майна подається окремо; заява щодо пошкодженого/знищеного об'єкта нерухомого майна, що перебуває у спільній власності, подається кожним із співвласників окремо стосовно належної йому частки власності, при цьому згода інших співвласників не вимагається. 

Для подання заяви заявник встановлює мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, або створює особистий електронний кабінет користувача на Порталі Дія та проходить процедуру електронної ідентифікації та автентифікації, зокрема з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованого електронного підпису та/або печатки, або удосконаленого електронного підпису та/або печатки, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, та/або печатки, а також інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу.

Вносить відомості для формування заяви засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Заявник має право відкликати заяву шляхом подання повідомлення про відкликання, що містить інформацію про заяву та її номер у Реєстрі збитків.

Для подання повідомлення про відкликання заяви заявник накладає віддалений кваліфікований електронний підпис "Дія.Підпис" ("Дія ID") (у разі подання з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або кваліфікований електронний підпис чи удосконалений електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису (у разі подання через Портал Дія), та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія.

Детальніша інформація – на сайті Верховної Ради України - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/365-2024-%D0%BF#Text .

Інші новини