13o

На раді підприємців обговорили розробку бізнес-каталогу

  • 2023.09.26 09:25
    • Громада
    • Економіка
  • 127

25 вересня за участю заступника міського голови Богдана Білецького відбулося спільне засідання Ради підприємців, що діє при виконавчому комітеті Калуської міської ради, та Прикарпатського промислового кластеру.

На порядку денному було два основні питання. Перше - розробка бізнес-каталогу.

 «Каталог стане візитівкою громади, допоможе краще презентувати її на міжнародному рівні для пошуку партнерів та інвесторів», - зазначив заступник міського голови.

«Два тижні тому був на бізнес-форумі в Польщі. І наші друзі-європейці переконані, що перемога України скоро, і вони вже готові до налагодження партнерських зв’язків для розвитку бізнесу, економіки», - поділився підприємець Володимир Іваницький. 

Каталог виготовлятиметься за ґрантові кошти, які вдалося залучити управлінню економічного розвитку міста та ГО «УФРА» через участь в проєкті, який реалізовується в межах Програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Цей ґрантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, а стратегічним виконавцем Програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма EU4Business спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств(МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Наталія Захарова, голова ГО "УФРА" та Промислового Прикарпатського кластеру, наголосила, що наразі погоджено 200 примірників. Каталог буде форматом А4 на 50 сторінок. Інформація міститиме назву бізнесу, основні види діяльності, досягнення, кілька фотографій тощо.

Окрім Калуської, в каталозі будуть представлені підприємства Новицької та Верхнянської громад. Всього планують розмістити в каталозі 86 позицій малого та середнього бізнесу.

 Інформація буде подана українською та англійською мовами.

Домовилися, що подальшими напрацюваннями займеться робоча група, яку вже створили.

Презентація каталогу планується на грудень під час проведення економічного форуму.

З другого питання напрацювали пропозиції щодо внесення змін до Положення про Раду підприємців для можливості включення до органу представників релокованого бізнесу.

Інші новини