20o

Калуських воїнів нагороджено відзнаками за заслуги перед Прикарпаттям.

  • 2023.09.09 13:07
    • Громада
  • 167

Вчора у Галичі відбувся третій благодійний аукціон на підтримку прикарпатських воїнів, присвячений 1125-річчю від дня першої згадки про славетне місто Галич. 

У ході аукціону почесними відзнаками нагородили наших калуських воїнів Віктора Чернегу та Івана Кудибіна. 

Віктор ЧЕРНЕГА у 2014 році під час третьої хвилі мобілізації був призваний до Національної гвардії України. Після навчання відправлений у Луганську область, пройшов Дебальцевський котел, після цього служив у Артемівську та Бердянську. Демобілізований у 2015 році. 

Після звільнення їздив на схід як волонтер.

А з перших днів повномасштабного вторгнення 

працює інспектором офіцерів запасу Калуського РТЦК та СП, зустрічає загиблих героїв, організовує для них почесні кортежі, підтримує рідних.

У 2016 році за мужність і самопожертву, виявлені у боях за територіальну цілісність і суверенітет нашої держави нагороджений медаллю «За гідність та патріотизм». 

Також нагороджений відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За бойову звитягу».

Іван КУДИБІН - активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

У серпні 2014 року під час третьої хвилі мобілізації призваний до лав Збройних Сил України в числі інших військових пенсіонерів. Служив у найгарячіших точках, був командиром взводу.

24 лютого 2022 року пішов до військкомату, потрапив до 10 бригади, яка обороняла Київську область. У травні 2022 року звільнений за віком.

Активний громадський діяч регіону, спільно з побратимами організовує почесний ескорт для воїнів, які повертаються «на щиті», підтримує рідних загиблих героїв. Займається військово-патріотичним вихованням молоді.

У 2016 році нагороджений медаллю «За гідність та патріотизм». Нагороджений відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За бойову звитягу».

Дякуємо нашим незламним воїнам, які на своєму Героїчному шляху бачили чимало горя та біди, але не зупиняються та продовжують всяко підтримувати українців на шляху до Перемоги!

Інші новини