9o

Від гуманітарного реагування, інтеграції - до економічної спроможності - у Калуші працює Центр розвитку і підтримки жінок

  • 2023.09.28 18:42
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 233

28 вересня відбулася презентація наступної фази проєкту «Центри підтримки та розвитку жінок», що здійснюється ГО «Д.О.М.48.24» в партнерстві з ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки уряду Японії за участі представниці ООН Жінки в Україні.

У Калуші зазначений проєкт функціонує на базі БО «БФ «Крила підтримки». Саме тут діє Безпечний простір для жінок. Загалом, за рік в Івано-Франківську та Калуші волонтери провели 57 заходів, учасниками яких стали 832 жінки, яким було надано гуманітарну, психологічну, юридичну допомогу та підтримку.

«З серпня 2023 проєкт трансформувався у Центри підтримки та розвитку жінок, які спрямовані на підвищення економічної спроможності, підтримку та розвиток самозарадності, сприяння гендерній рівності та обізнаності жінок у цій темі, надання психологічної допомоги жінкам і дівчатам, роботу з попередження та протидії домашньому насильству”, - повідомила Наталія Вишневська, голова ГО «Д.О.М.48.24». Також зазначила, що в рамках проєкту проводитимуться освітні заходи, ціль яких – сформувати чи зміцнити навички, які можуть допомогти жінками бути успішнішими, впевненішими та економічно незалежними. Включатиме й бізнес-курс та проєктну лабораторію з можливістю отримати стартову підтримку. Відвідувати заходи можуть не лише ВПО, а й місцеві мешканки. «Адже ми всі зараз відчуваємо на собі вплив війни і потребуємо підтримки». Громадська організація готова надавати й адресно допомогу, комплексну підтримку жінкам та дітям.

«Ми працюємо з жінками по всьому світу. Як з внутрішньо переміщені, так і приймаючої громади, представницями громадських організацій, жінками-підприємницями – з різними категоріями. Наше завдання – продовжувати співпрацю та підтримати якнайбільше жінок», - наголосила Нарін Хасіб, програмна фахівчиня ООН Жінки в Україні, яка відвідала презентацію Центру.

Учасниками заходу були й представниці відділу поліції, структурних підрозділів міської ради, які безпосередньо займаються питаннями попередження та протидії насильству, питаннями інтеграції жінок в суспільстві.

Координаторка проекту в Калуші, заступниця голови БО «БФ «Крила підтримки» Іванна Якубовська повідомила, що заходи в рамках проєкту вже тривають. Проведено ряд практичних зустрічей. Наступний – у суботу, 30 вересня, о 17:00. Тема - «Жінка у чоловічому бізнесі».

У Центр підтримки та розвитку жінок можна звертатися з 15:00 до 19:00 ( офіс БО «БФ «Крила підтримки”), вул. Винниченка, 3. Тел. 050 433-1876

Інші новини