22o

«РАЗОМ З МОЛОДДЮ, ДЛЯ МОЛОДІ, СИЛАМИ МОЛОДІ». У ГРОМАДІ РОЗРОБЛЯЮТЬ НОВУ ЦІЛЬОВУ ПРОГРАМУ

  • 2024.05.17 15:02
    • Громада
  • 74

Сьогодні, 17 травня, презентували результати дослідження, на основі яких розробляють цільову програму підтримки молодіжного середовища у громаді.

Дослідження проводили у рамках програми «Мріємо та діємо». Калуська громада працює у проєкті із січня. Створили ініціативну групу із депутатів Калуської міської ради, членів Молодіжної ради, громадських активістів, працівників відповідних структурних підрозділів міської ради. 

Оцінювання потреб та інтересів молоді громади дозволило розпочати роботу над проєктом цільової програми. Основний принцип для реалізації програми Калуської міської територіальної громади: «Разом з молоддю, для молоді, силами молоді».

Визначено чотири основні пріоритети програми.

- підтримка молоді та інститутів громадянського суспільства

- створення третіх місць для молоді

- створення умов для фінансової спроможності молоді

- інформування молоді  

За кожним із пріоритетів передбачено реалізувати низку цікавих і актуальних просвітницьких, профорієнтаційних заходів, екскурсій, майстер-класів, активностей. Вивчають можливість сприяти, щоб молодь мала можливість отримати перше доступне житло, забезпечити фінансову стабільність. Зокрема, уже триває підготовка до стажування молоді в органах місцевого самоврядування.

Результати дослідження презентувала секретарка молодіжної ради при Калуській міській раді Олександра Нагарнюк. Про пріоритети майбутньої цільової програми розповідала головна спеціалістка управління молоді і спорту Калуської міської ради Мар’яна Витвицька. До обговорення програми долучилася програмна координатора проєкту «Мріємо та діємо» Леся Клим’юк.

Учасники ініціативної групи ще мають пройти певні навчання, провести адвокацію напрацьованого проєкту. Очікувано, до завершення року у громаді буде нова програма підтримки молоді. 

Проєкт «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Інші новини