30o

Про досвід роботи у сфері захисту екології з канадськими представниками

  • 2024.01.31 12:53
    • Громада
    • Економіка
  • 156

ДОСВІД РОБОТИ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ЕКОЛОГІЇ ВІД ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОВІНЦІЇ АЛЬБЕРТА (КАНАДА). 

Нещодавно міський голова Андрій Найда взяв участь в онлайн-зустрічі з урядовцями канадського штату Альберта, на якій йшлося про політику у сфері управління навколишнім середовищем та відповідними технологіями.

Це було тристороннє спілкування за участю директора департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад ОВА Олександра Зрайка, начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрія Пліхтяка, під головуванням заступника голови ОВА Віталія Ільчишина. 

«Для нас як індустріальної громади, яка прагне зберігати екологічну стабільність - таке спілкування корисне. Ми почули про різноманітні технології, які спрямовані на захист довкілля та про шляхи вирішення низки екологічних проблем. Для прикладу всі підприємства штату Альберта сплачують по 80 доларів за кожну тону вуглекислого газу як викидів. Цей ресурс акумулюється в окремій агенції, яка в свою чергу спрямовує ці кошти на екологічну модернізацію тих же підприємств», - підсумував результат зустрічі Андрій Найда. Проте, впровадження подібного в Україні потребує зміни до законодавства.

 Щодо технологій, то цей досвід заслуговує на увагу. Є надія, що регіональний офіс міжнародного співробітництва, який є організатором цього діалогу, обов’язково долучатиме Калуську громаду до всіх можливих спільних з канадцями проєктів в галузі охорони навколишнього середовища та різноманітних навчань.

Інші новини