13o

ВІД «ЧЕБУРАШКИ» ДО «КОБЗАРИКА». ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ РЕБРЕНДИНГ КАЛУСЬКОГО САДОЧКА⁉️

  • 2024.02.01 13:08
    • Громада
    • Освіта
  • 166

Калуська міська рада прийняла рішення про перейменування дитячого садочка «Чебурашка» на «Кобзарик». 

Ініціювала зміну назви цього закладу дошкільної освіти Молодіжна рада при міській раді. Упродовж двох місяців тривало опитування, більшість із учасників якого підтримали назву «Кобзарик». Вибір громади підтримали і депутати. Тож, зараз у садочку триває ребрендинг.

— Насамперед ми пішли у групи, розповідати нашим маленьким вихованцям, що вони відвідують садочок під назвою «Кобзарик». Дітки мають це знати. А також і те, чому їхній садочок так назвали. Тому у доступній для них формі ми навчаємо, як і раніше, хто такі кобзарі, про що — їхня творчість, про нашого головного Кобзаря — Тараса Шевченка, — зазначила завідувачка садочка Алла Шинкар. — Ретельно готуємося і до «шевченківського» березня: відтепер маємо додатковий стимул для проведення цікавих тематичних заходів для діток. Загалом, і колектив, і батьки освітнього закладу добре сприйняли цю назву. Для нас вона — близька і приємна. Адже кобзарі — це носії і зберігачі національної ідентичності, «голос» українства.

Максимально тематично наповненим вихователі садочка намагаються зробити і дозвілля діток. А до того ж — цікавим і веселим. 

Днями вихованці «Кобзарика» відвідали виставкову залу Калуша, а також — кімнату розвагу ПК «Мінерал». 

А упродовж кількох тижнів збирали допомогу для наших захисників: теплі речі, продукти харчування, засоби гігієни, а також 10400 гривень для придбання антидронового пристрою від вихованців і колективу садочка «Кобзарик» на фронт повіз військовий священник о. Федір Мороз.

Обіцяють у садочку і оновлену візуалізацію. Із подвір’я уже демонтували стенд зі зображенням чебурашки і інформаційні таблиці.

— Позбуваємося радянщини, — підсумовує Алла Шинкар. — Звичайно, ми замінимо всю візуальну інформацію. Зробимо це у стриманому стилі, адже приміщення у садочку невелике, і надмір може бути недоречним. На перспективу плануємо відповідно оформити і подвір’я.

Усе добре, кажуть у садочку, і додають: не залежно від віку, усі «кобзарики» чекають Перемоги.

Інші новини