11o

ТІЛЬКИ ДВА ЛІЦЕЇ В ОБЛАСТІ. У КАЛУСЬКОМУ ЛІЦЕЇ ВИКЛАДАТИМУТЬ УКРАЇНОЗНАВЧИЙ КОМПОНЕНТ

  • 2023.09.26 17:02
    • Громада
    • Освіта
  • 343

Калуський ліцей №10 – серед двох навчальних закладів на Прикарпатті, де викладатимуть українознавчий компонент. 

Міністерство освіти і науки визначило 84 освітні заклади України, які надаватимуть такі послуги. 

Українознавчий компонент – це цьогорічна новація в організації навчання дітей, які перебувають за кордоном і відвідують там заклади освіти. Дистанційно вивчатимуть тільки українознавчий компонент. Природничі і точні дисципліни опановуватимуть у закладах освіти тих країн, де вони проживають. Оцінки отримають відповідно до довідки із закордонних закладів освіти. Це знизить навантаження на самих здобувачів освіти.

Як повідомив заступник директора Калуського ліцею №10 Борис Мельник, українознавчий компонент – різний для кожної ланки навчання. Так, для дітей молодших класів це – предмети «Українська мова», «Читання», «Я досліджую світ». Для учнів 5-11-х класів це: «Українська мова», «Українська література», «Історія України» і «Географія». Старшокласникам до цього переліку додається предмет «Захист України".

— Цього року ми тільки отримали відповідний наказ управління освіти, готуємо оголошення, організовуємо роботу. Для того, щоб набрати клас, треба щонайменше 15 учнів. Як тільки такі класи будуть сформовані, складемо і розклад занять, — каже Борис Мельник. – Ще з минулого року майже півсотні дітей у нашому ліцеї навчаються за схожою, синхронною чи асинхронною системою. Синхронно – це коли діти мають змогу онлайн доєднатися до уроку. Асинхронно – це, коли такої змоги немає, і доводиться опановувати матеріал самотужки.

Для того, щоб вивчати українознавчий компонент, слід звертатися на електронну адресу ліцею: kalushschool10@ukr.net.

Загалом, за кордоном через війну сьогодні проживає на навчається 368 учнів калуських ліцеїв та гімназій.

Інші новини