21o

У ході ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда оглянув перебіг ремонтних робіт у геріатричному центрі

  • 2024.05.31 14:23
    • Громада
  • 86

У жовтні минулого року в Калуській громаді відкрився геріатричний центр – місце підтримки для людей, яким необхідна стороння допомога. На сьогодні тут проживає 31 людина. З них – 26 з числа ВПО.

Із часу відкриття у закладі багато чого змінилося. Проте ще є величезний пласт роботи, над яким треба працювати, щоб удосконалювати комфортні умови для мешканців центру. 

Сьогодні у ході ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда разом зі своєю заступницею Наталією Кінаш оглянули ряд нещодавно виконаних робіт, а також ті, що в процесі. Аналізували і потреби, які поступово будуть закривати. 

За підтримки БО БФ «Схід-СОС», які, власне, левову частку своїх зусиль спрямували на те, щоб геріатрія в Калуші запрацювала, сьогодні тут проводиться ремонт фасаду. 

Також встановлені поручні для людей з інвалідністю. На ці заходи виділені кошти з місцевого бюджету. 

– Далі маємо намір привести до ладу внутрішній дворик, – зазначив міський голова Андрій Найда. – Першочергово облаштуємо там бруковану доріжку для зручності пересування людей на інвалідних візках. Нашими підприємцями розроблений проєкт геріатричного центру, який постараємося втілити, залучаючись підтримкою донорів. Зокрема, благоустрій внутрішнього двору та розширення приміщення центру, адже бачимо потребу. Нещодавно нашу геріатрію відвідали гості з німецького міста-побратима Ліппштадт, які готові й надалі долучатися до підтримки центру. Сподіваємося, що об’єднавши зусилля нам вдасться реалізувати усе заплановане.

Інші новини