12o

«Домашнє насильство НЕ приватна справа»

  • 2023.10.02 12:37
    • Громада
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 170

В Калуші відбувся тренінг «Домашнє насильство НЕ приватна справа».

«Щороку через домашнє насильство в Україні помирає 600 жінок... Ми навіть не маємо повного розуміння і офіційної статистики. Адже не відомо, скільки жінок помирає від внутрішніх хвороб чи травм, що не були ідентифіковані як наслідки регулярного домашнього насильства". Таку проблематику підняла на тренінгу "Домашнє насильство НЕ приватна справа" кар'єрна радниця проєкту "ВОНА хаб", кандидатка економічних наук Ірина Серняк.

 В ході тренінгового заняття працівники структурних підрозділів Калуської міської ради обговорити актуальну та гостру тему сьогодення. Експертка, зокрема, розповіла, за якими ознаками серед працівників та працівниць того чи іншого колективу розпізнати постраждалих від домашнього насильства; як домашнє насильство впливає на робочий процес та економічні показники діяльності підприємства; пояснила, чому не можна звільняти працівниць (-ків), постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства. 

Захід організований управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради та міським центром соціальних служб за фінансової підтримки уряду Канади Embassy of Canada to Ukraine. 

Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 067 600 31 46 або за адресою: м. Калуш, вул. Героїв України, 9а.

Інші новини