6o

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

  • 2024.01.03 18:22
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 159

Проблемні питання з організації дорожнього руху у місті обговорювали на координаційній раді з питань організації дорожнього руху у громаді. Засідання відбулося сьогодні, 3 січня, під головуванням заступника міського голови Богдана Білецького. 

За протокольним дорученням міського голови розглянули питання про врегулювання дорожнього руху біля супермаркету «Сільпо». Транспортні засоби заїжджають, фактично, на пішохідну зону. Жодних дорожніх знаків не вставлено. Тротуарна плитка понищена, місцями – зруйнована. Не влаштовує така ситуація і орендарів комерційних приміщень. Координаційна рада рекомендує звернутися до власників і орендарів приміщення з проханням облаштувати належні умови для паркування із розробленням відповідної схеми організації дорожнього руху. 

Координаційна рада також прийняла рішення звернутися до власника ЖК «Яровиця» з пропозицією розробити схему організації дорожнього руху із дорожніх знаків, які обмежували б паркування на ділянці дороги від каплиці до перехрестя біля супермаркету «АТБ». Через хаотичне паркування на цій ділянці значно утруднений проїзд транспорту.

Рекомендовано обмежити заїзд авто на ділянку біля бічного входу до ліцею №6. Авто паркують просто на тротуарній плитці, поруч зі спортивними майданчиками, де займаються діти. Натомість обіцяють облаштувати місце для паркування на тій ділянці, де не буде небезпеки.

Підтримали пропозицію про встановлення ряду дорожніх знаків 2.1 «Дати дорогу» на вулиці Б. Хмельницького і проспекті Лесі Українки.

Мешканець громади Ореста Козак звернувся щодо відсутності дорожнього знаку, який визначає пріоритет руху на перехресті вулиць Височана-Євопейська з боку мікрорайону Височанка. Координаційна рада рекомендує встановити відповідні дорожні знаки.

За зверненням мешканця громади Михайла Довбенчука, доцільним визнали встановлення заборонного дорожнього знаку на між квартальному проїзді біля «Укрпошти» на проспекті Лесі Українки. Координаційна рада рекомендує встановити там знак 3.34 «Зупинку заборонено», а також нанести розмітку 1.4 (жовта лінія вздовж бордюру з того боку, де заборонено зупинку).

У «Різному» обговорили питання урегулювання паркування транспортних засобів попереду центрального входу на ринок на вул. Дзвонарській. Вирішили рекомендувати встановлення жовтих півсфер, які обмежили б паркування транспортних засобів.

Інші новини